Mesajul zilei

22/09/2020 - REZOLVAREA PROBLEMELOR

El dă pace ţinutului tău şi te satură cu cel mai bun grâu.

Psalmi 147.14

Dacă în vreun sector din viață te confrunți cu vreo problemă, să știi că asta nu este din voia sfântă, fiindcă Domnul a spus că va aduce pacea peste tot în ținutul tău. Așadar, să nu crezi că soarta ți-a fost prost scrisă și că din această cauză treci prin momente grele. De fapt, o moștenire plăcută ți-a căzut la sorț (Psalmi 16.6). Ceea ce ți se întâmplă rău este lucrarea vrăjmașului care te atacă pentru a-ți fura ceea ce Domnul ți-a dat.

Pacea pe care Dumnezeu o făgăduiește este rezolvarea tuturor problemelor. El nu vrea ca nicio parte din tine să se afle în mâinile celui rău; astfel, pentru ca să fii izbăvit, El îți trimite Cuvântul Său. Este de importanță vitală să fii atent la propovăduirea Evangheliei și, când îți vei da seama că mesajul îți este adresat, crede și însușește-ți în aceeași clipă ceea ce spune, căci, acolo se află puterea necesară pentru a te slobozi.

Cel ce are probleme se poate bucura, fiindcă Cel Atotputernic a spus că îi va aduce scăpare necazurilor. De fapt, El a făcut asta deja; această făgăduință a fost făcută drept prorocire cu sute de ani înainte de nașterea lui Isus și a fost împlinită. Așadar, astăzi, primind mesajul sfânt despre lucrul în care trebuie să crezi sau să-l faci, mărturisește că-l primești și, din acel moment, lucrarea va fi săvârșită spre binele tău.

Cel Preaînalt ne asigură de asemenea prin Cuvântul Său că vom fi hrăniți cu cel mai bun grâu. Cum a spus Pavel, în toate aceste lucruri, suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit (Romani 8.37). Nu există explicație pentru faptul că Domnul face atâtea pentru noi, dar asta este ceea ce El a făcut și voia Îi este de a continua să lucreze pentru noi.

Așadar, cu piroanele porților noastre întărite și Numele Domnului ce ne este dat pentru a cere lucrul de care avem nevoie, pentru a-i alunga pe demoni și scoate afară, nu avem de ce să ne fie teamă și să nu ne bucurăm de viața plină de belșug adusă de Isus (Ioan 10.10b). În Fiul lui Dumnezeu, toate nevoile ne-au fost împlinite. Nu avem de ce să ne fie teamă, căci, suntem săturați cu ceea ce este mai bun de Tatăl ceresc.

Care îți sunt dorințele ? Dacă Cuvântul îți promite aceste lucruri, iar credința îți este întărită, nu există motiv pentru care să nu ți le împlinești. De aceea, Ierusalimul a trebuit să slăvească pe Domnul, iar Sionul, la Dumnezeul său. El a fost minunat să cugete la ocrotirea și reușita noastră. Nu există nicio ușă în noi care să nu-și aibă piroanele întărite, cât și nicio făgăduință care să nu ne fie împlinită. Cine se satură cu cel mai bun grâu este destul de tare pentru a birui mereu.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!