Mesajul zilei

23/09/2020 - NU-ȚI IROSI BOGĂȚIA !

Porţile tale vor sta veşnic deschise, nu vor fi închise nici zi, nici noapte, ca să lase să intre la tine bogăţia neamurilor şi împăraţii cu alaiul lor.

Isaia 60.11

Sfatul pe care Isaia ni-l dă este pentru a ridica și pe cel mai căzut dintre frați: porțile ne sunt veșnic deschise. Știm că asta s-a săvârșit prin moartea Domnului nostru Isus pe crucea de pe Calvar, când El, înlocuindu-ne, a biruit pe diavol și toată puterea sa (Evrei 2.14). De aceea, nu trebuie să fii deznădăjduit față de nicio problemă; este de ajuns să mergem înaintea Tatălui și să cerem ce avem nevoie. Cine crede, are ușa deschisă la grânarul Domnului.

Câți oameni nu vor fi cuprinși de uimire în Ziua judecății de apoi, când vor afla că ceea ce aveau nevoie pentru un trai liniștit le fuseseră pus la dispoziție și, din cauza leneviei de a nu căuta în Cuvânt ceea ce le aparține, au trecut prin viață cerând ceva ce le fusese dat. Unul dintre acești oameni poți fi și tu, care poate nu ai înțeles ce ți-a fost dat în credința în preaiubitul Fiu al lui Dumnezeu.

Tu poți și trebuie să te bucuri acum, căci nici ziua, și nici noaptea, aceste porți nu se vor închide. Dumnezeu le-a deschis și a hotărât ca să nu se închidă niciodată. Așadar, nu lucra cu o mână leneșă (Proverbele 10.4), ci du-te și ia-ți ceea ce este al tău; de nu o faci, nu numai că vei fi făcut de rușine în Ziua judecății, ci vei fi și judecat pentru neglijență. Până la urmă, tot ceea ce ține de viață și credință, ți-a fost dat.

Este hotărât ca bogățiile lumii să-ți fie puse la dispoziție. Astfel încât crede și determină ca asta să se întâmple. În timpul drumului tău, viața trebuie să-ți fie o frumoasă mărturie că Domnul Dumnezeu este cu adevărat credincios și împlinește ceea ce a făgăduit. Sunt mulți cei ce au de învățat cu tine să creadă cu adevărat în Cel Preaînalt. Belșugul, sănătatea și bună-starea de care ai parte trebuie cunoscute de lume.

Evanghelia nu este o religie a celor suferinzi, ce trec prin viață neajutorați, ce se străduie să mulțumească pe un Dumnezeu nemilos, care Își binecuvântează robii după bunul plac. Ori, Domnul este bun, căci în veac ține îndurarea Lui (Psalmi 136.1)! El este săvârșitorul făgăduințelor Sale și, mai mult de atât, a făcut tot ceea ce a făgăduit. Află acum ce te-a atins și, folosind Numele lui Isus, însușește-ți binecuvântarea.

Cel Preaînalt nu va fi supărat pe bogăția ta, ci, dimpotrivă, El se va bucura. Așadar, nu trăi sub poziția pe care El a determinat-o pentru tine; altfel, vei fi făcut răspunzător de vreo viață ce se pierde din cauză că nu a cunoscut slava sfântă în timpul vieții. Mulți oameni, văzându-te luând în stăpânire bogăția ce ți-a fost dată, se vor duce înaintea Domnului pentru a cere îndurare.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!