Mesajul zilei

24/09/2020 - CÂND DUMNEZEU NU A AUZIT PE DAVID

David s-a rugat lui Dumnezeu pentru copil şi a postit şi, când a venit acasă, toată noaptea a stat culcat pe pământ.

2 Samuel 12.16

Prețul ce este plătit pentru păcat este groaznic. Nu ai cum să scapi de judecata sfântă. David s-a străduit mult pentru ca fiul născut din adulterul făcut cu Batșeba să fie cruțat; însă, Dumnezeu nu aude pe cel ce-și ține păcatul tăinuit în inimă. Păcatul împotriva Domnului este cel mai greu de a fi iertat. Caută pe cel Preaînalt în viața ta și, când vei fi bine, fiii tăi vor fi binecuvântați în mijlocul tău (Psalmi 147.13).

Când Domnul ne mustră față de ceva, acel lucru trebuie să fie evitat cu orice preț. El vorbește despre păcat – mai ales despre adulter, ca una dintre greșelile cele mai rele ce se pot comite. Din cauza lui, nu numai că vei rămâne necurat pe vecie, ci și consecințele vor fi dezastroase. În cazul lui David, vrăjmașii Domnului au profitat de ocazie pentru a vorbi împotriva Celui Preaînalt că a fost de fapt responsabil de fapta lui.

Cuvântul lui Dumnezeu spune că ce seamănă omul, aceea va şi secera (Galateni 6.7b). Păcatul îl va găsi pe creatorul său oriunde s-ar afla. Nimănui nu-i este îngăduit să păcătuiască, iar cei ce vor greși vor fi pedepsiți. Dreptatea sfântă cere pedepsirea celui ce se lasă amăgit de cel rău și îi face voia. De aceea, dacă nu vrei ca suferința să aibă ”dreptul” de a-ți intra în viață, fugi de ispită cu toate puterile.

Împăratul David a păcătuit și, văzând că greșeala sa a dat naștere unui copil – ce suferea acum de un rău teribil – a cerut Domnului să fie cruțat. Când un rău atinge pe cineva din cauza nerespectării Cuvântului sfânt, este foarte greu să dobândești mântuirea; așadar, este nevoie pentru acest om să facă o mărturisire sinceră, cu rugăciune adevărată de iertare, cât și să se împace cu persoana pe care ai necinstit-o.

Una dintre problemele ce se datorează greșelii este că Dumnezeu nu mai poate auzi pe cel ce a păcătuit. Păcatul face ca omul ce-l comite să fie despărțit de Dumnezeul cel sfânt (Isaia 59.2). Acesta se poate strădui la maximum, dar, de va tăinui păcatul făcut, nu va fi auzit, indiferent dacă s-a dedicat lucrării sfinte. Cine nu aude ceea ce Domnul spune, ci se dedă nelegiuirii, va vedea că a făcut ceea ce nu trebuia săvârșit niciodată. Nu merită să stai departe de Dumnezeu !

Înainte de a păcătui, omul simte că acel lucru nu este bun, fiindcă Duhul Sfânt îi arată că greșeala nu compensează prejudiciul pe care-l va suferi. Însă, unii, deși sunt avertizați de Cuvântul sfânt că trebuie să se analizeze și să-și schimbe purtarea, închid urechile, comit o faptă greșită și, apoi, susțin că nu au făcut nimic rău. În aceste cazuri, este foarte greu să fii iertat.

Dacă ai greșit, există o singură ieșire: să mărturisești. Nu are sens să ceri binecuvântare, căci chipul lui Dumnezeu este acoperit și, din această cauză, El nu te poate auzi.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!