Mesajul zilei

25/09/2020 - ȘI VITEJII OBOSESC

Nu mai pot gemând! În fiecare noapte îmi stropesc aşternutul şi-mi scald patul în lacrimi. Mi s-a supt faţa de întristare şi a îmbătrânit din pricina tuturor celor ce mă prigonesc.

Psalmi 6.6,7

Într-o anumită vreme, David a trecut printr-o fază în care strigătele îi erau potrivnice și nu îi aduceau rezultatul sperat. El plângea până i se umplea așternutul de lacrimi. Psalmistul a îngăduit ca amărăciunea să-i stăpânească inima și, astfel, gândurile îl chinuiau. Fața omului îmbătrânește când vrăjmașii reușesc să-l facă să se lase amăgit de insinuările lor. Însă, cine este călăuzit de Duhul lui Dumnezeu va primi binecuvântarea Sa.

Vom fi auziți numai prin lucrarea ce o săvârșim potrivit Cuvântului lui Dumnezeu. De aceea, nu merită să stai gemând, rugându-te, plângând înaintea Domnului pentru ca să-ți vină în ajutor. Rugăciunea trebuie să aibă întotdeauna rezultate ; dacă asta nu se întâmplă, atunci ceva poate împiedica pe Cel Preaînalt să lucreze. Poate fi un păcat sau necunoașterea drepturilor în Hristos, dar, dacă lucrul este făcut potrivit Cuvântului, răspunsul va veni.

Ceea ce face un om în Dumnezeu să sufere este faptul de a nu reuși să pună capăt lucrării vrăjmașului. Dacă nu ai primit ajutor din Ceruri, atunci trebuie să-ți schimbi modul de a striga. Nu i-a folosit nimic lui David să-și umple patul cu lacrimi. Oricât te-ai strădui să-ți primești izbăvirea, aceasta nu va avea loc decât numai dacă vei dobândi înțelegerea. De-ți vei face sufletul să tresară înaintea lui Dumnezeu, izbăvirea îți va veni cât de repede.

Lacrimile noastre trebuie să fie puse în slujba credinței când o folosim pentru a nimici lucrarea cea rea. Lucrarea trebuie făcută cu atât de multă voință și încredere încât credința îți va fi plină cu lacrimile ce le verși pentru a-ți folosi forțele până vei reuși rezultatul dorit. Atfel, în versetul citat, David spune de ce lucrarea nu era făcută; de aceea, fața îi era îmbătrânită de întristare. Nu este bine să ai acest simțământ pentru nimeni!

Contează câtuși de puțin numărul vrăjmașilor ce se ridică împotrivă-ți, căci Domnul a făgăduit că-ți va fi alături mereu. Așadar, nu ai de ce să te temi sau să te opui luptei în credință! Mai mult de atât, izbăvirea ne-a fost dată prin Isus în moartea Sa. Acum, nu este vorba decât de faptul de a-ți asuma ceea ce Cuvântul spune că-ți aparține. Cei ce vor merge încrezători și determinați să biruiască nu se vor căi niciodată pentru hotărârea luată.

Taina este de a se lăsa călăuzit de Duhul lui Dumnezeu. Aceasta se face prin mijlocirea Cuvântului sfânt. Cine va proceda astfel va vedea că victoria îi este asigurată!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul cu voi!