Mesajul zilei

26/09/2020 - MARE GRIJĂ CU PURTAREA TA!

Cine îşi bate joc de sărac îşi bate joc de Cel ce l-a făcut; cine se bucură de o nenorocire nu va rămâne nepedepsit.

Proverbele 17.5

Odată, vorbind cu un propovăduitor despre o biserică unde mi s-a lecuit vederea, acesta s-a adresat cu cuvinte urâte spunând: ”Ah! Acel coteț de porci”. El a vorbit așa pentru că acea biserică era făcută din lemn, de oameni simpli, și, de aceea, avea un aspect modest. M-am întristat mult din cauza acestor vorbe; apoi, din respect, mi-am spus în sinea mea: ”Da, pare un coteț, dar acolo am fost vindecat”.

Pe atunci, eram membru în biserica acestui propovăduitor – a cărei clădire era frumoasă și modernă – iar el era medic. Aveam 22 de ani și lucram ca agent de vânzări de haine la domiciliul oamenilor. Când am auzit acele cuvinte, mi-a venit în inimă dorința de a-i arăta că nu mi-a plăcut de cele auzite, dar înțelepciunea m-a făcut să nu fiu neplăcut cu îngerul bisericii. În seara lecuirii mele, mă întorceam de la o adunare a comunității noastre și intrasem în acel ”coteț”.

Domnul ne interzice să ne batem joc de cei săraci, mai ales de cei ce sunt chemați să facă voia Sa. Cuvântul sărac, din acest verset, se referă la cel în nevoi, ce poate fi un om care să ducă lipsă de bunuri materiale sau de Cuvântul lui Dumnezeu. Ori, cine nu are lumină din Ceruri este plin de probleme, ia deseori hotărâri nepotrivite și, aflându-se pe calea cea rea, nu știe ce înseamnă noțiunea de bine sau rău.

Oamenii cu probleme au nevoie de îndurare, să ne petrecem timpul prețios în rugăciune pentru ca să poată fi sloboziți din imperiul întunericului. Dacă lăsăm diavolul să ne folosească pentru a ne face de rușine, vom nesocoti pe Creator. De ce oare această plăcere nesocotită de a-și bate joc de cineva ? Orice om ce nu are har sfânt poate fi folosit de vrăjmaș în modul cel mai murdar, însă, cei ce vor nesocoti pe Domnul nu vor rămâne nepedepsiți !

O altă purtare necuviincioasă este de a se bucura de necazul cuiva, chiar dacă este vorba de un om ce te urăște și îți face rău. Nenorocirea este lucrarea lui Satana pentru a face de rușine, a răni și omorî pe cineva. Domnul dorește ca toți oamenii să cunoască Adevărul pentru a fi mântuiți. De aceea, ajută mereu pe cel în necaz, fiindcă, astfel, vei da acestui om posibilitatea de a nu fi doborât de vrăjmaș.

Vei bucura pe Domnul de vei profita de orice prilej pentru a aduce Buna Vestire. Astfel, toți oamenii vor putea să audă Adevărul. Ajutându-i pe cei în nevoi, vei fi amintit înaintea Tatălui ca un fiu smerit, căci El ne-a poruncit să fim milostivi față de cel ce are vreun necaz (Matei 5.7; 1 Petru 3.8). Astfel, inima Domnului va tresălta de bucurie cu smerenia ta.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul cu voi!