Mesajul zilei

29/09/2020 - SFÂRȘITUL HABOTNICIEI RELIGIOASE

Căci este scris: „Voi prăpădi înţelepciunea celor înţelepţi şi voi nimici priceperea celor pricepuţi.”

1 Corinteni 1.19

Purtarea cea mai proastă pe care cineva o poate avea este de a-și dori să fie înțelept față de proprii ochi. Cel ce este atotștiutor și a făcut din nimic toate lucrurile trebuie să fie Singurul care să-ți călăuzească lucrarea. De fapt, El face asta prin mijlocirea Cuvântului Său. Însă, sunt unii oameni cărora le este teamă să lucreze astfel, deși Duhul sfânt le vorbește inimilor de fiecare dată când citesc sau aud propovăduirea Cuvântului. Ceea ce este realizat în afara voinței sfinte va fi nimicit de Domnul.

Câte proiecte ce au presupus cheltuirea unui mare număr de mijloace nu vor fi folosite la nimic ? Ce vom spune despre oamenii care, dedicându-și viața unei activități religioase – trecând prin nevoi sau suferințe fizice – vor vedea, la sfârșit, că din toate acestea nu se va putea alege nimic? Isus a spus că nu poate face nimic de la Sine Însuși, pentru că nu caută să facă voia Sa, ci voia Tatălui (Ioan 5.30). Revelațiile pe care Domnul ni le dă sunt lucrările pe care El este gata de a le realiza.

La început, suntem tentați să credem că vorbele lui Pavel se referă la munca oamenilor de știință și a înțelepților din lumea întreagă. Ori, acești oameni fac un bine extraordinar descoperind tratamente, principii ce duc la modernizarea aparatelor, cât și noi tehnici ce vor ajuta umanitatea să trăiască mai bine. Este important să amintim că omul nu crează nimic, ci descoperă ceea ce Domnul a lăsat pentru bunăstarea și propășirea sa.

În ceea ce privește lucrarea sfântă, diavolul a reușit să facă pe mulți oameni să nu ieie în seamă ceea ce Dumnezeu spune, ci să facă după cum vor. Aceștia sunt neîncrezători și vor fi judecați a fi răspunzători de orice pagubă pe care o vor cauza oricui. Nu se poate să te lași folosit de cel rău și să nu fii găsit vinovat înaintea Tatălui. Iar ceea ce au făcut, cum am spus, nu va fi folosit la nimic, căci nu este decât rebut de cea mai proastă speță.

Fiii Domnului nu se pot lăsa folosiți de diavol. Toți trebuie să aibă același fel de vorbire și să nu aibă dezbinări între ei (1 Corinteni 1.10), ceea ce nu face decât să împiedice lucrarea Celui Preaînalt. Unirea tuturor celor mântuiți în chip desăvârșit într-un gând și o simțire nu va fi obținută decât de este respect pentru Cuvântul lui Dumnezeu. Indiferent de biserica din care fac parte, asta trebuie să fie țelul tuturor. Astfel, poporul sfânt va reuși să ducă mai departe misiunea nobilă ce i-a fost încredințată.

Certurile sunt numai acolo unde există cei ce nu vor să fie robi buni, și nici slujitori adevărați. Cei ce slăvesc pe propovăduitor ajută pe demon să împiedice realizarea lucrării sfinte. Dacă te-ai luat cu cel ce se lasă condus de vrăjmaș, încetează acum, căci, de nu, când Domnul va prăpădi înţelepciunea celor înţelepţi şi va nimici priceperea celor pricepuţi, vei putea avea parte de vreo nenorocire.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să binecuvânteze inima voastră!