Mesajul zilei

30/09/2020 - CUNOAȘTE-ȚI ȚARA!

Avram şi-a ridicat corturile şi a venit de a locuit lângă stejarii lui Mamre, care sunt lângă Hebron. Şi acolo a zidit un altar Domnului.

Geneza 13.18

Când Domnul a spus lui Avraam că trebuie să se ridice și să străbată țara pe care i-o va da (Geneza 13.17), patriarhul nu s-a îndoit că asta nu se va întâmpla, căci Dumnezeu însuși a spus că așa va fi. Astfel, El s-a stabilit acolo unde Domnul i-a poruncit. După exemplul lui Avraam, ce s-a supus lui Dumnezeu, îndeplinind ceea ce i-a fost hotărât, trebuie să cunoaștem sfântul Cuvânt în deplinătatea sa, căci ne-a fost lăsat atunci când am primit pe Isus drept Mântuitor.

Numai ca o comparație, de considerăm Evanghelia drept o religie, aceasta este diferită de toate celelalte, fiindcă, pentru fiecare dintre ele, omul trebuie să facă ceva în schimb pentru a primi un ajutor. În Evanghelie, tot ceea ce avem nevoie ne-a fost dat, și nu trebuie să mai facem nimic pentru a primi mântuirea. De fapt, pentru a fi binecuvântați, trebuie numai să credem în ceea ce Dumnezeul nostru ne spune.

Când Avraam a auzit glasul sfânt și s-a ridicat din ținutul în care trăia, diavolul făcea ce voia în această lume ca și cum i-ar fi fost stăpân. Fiindcă Eva s-a lăsat amăgită de vrăjmaș, iar Adam a păcătuit cu bună știință, ispititorul a luat locul omului și a început să domnească aici ca un prinț al acestei lumi. Însă, când Isus a murit răstignit pe cruce și a înviat, această stăpânire a luat sfârșit. Astăzi, Satana nu ne mai poate ține în robie ; dimpotrivă, noi suntem cei ce au autoritate asupra lui și lucrărilor sale.

Evanghelia este pentru noi ceea ce Canaanul este pentru israeliți – Țara Făgăduită. Astăzi, simțind orice atac al celui rău, oricare ar fi el, și oricât de puternic, putem determina și cere ca răul să iasă și, de vei continua să și crezi în asta, acesta va dispărea. Cei rătăciți, când ne aud vorbind despre acest adevăr, se minunează și spun că nu înțeleg cum așa ceva este posibil. Însă, adevărul este că mult mai mult ne așteaptă. De aceea, este necesar să-ți cunoști țara.

Moștenirea ta este țara bogăției, cu multe binecuvântări, libertate, siguranță și tot ce este mai bun. Ca Avraam, trebuie să o străbatem din lung în lat, văzând tot ceea ce există în ea și, în același timp, știind că ceea ce ea conține se află în proprietatea noastră. Dumnezeu ne dă în stăpânire Țara Făgăduită când ne-o asumăm cu credință, în Numele lui Isus. Așadar, adu-ți aminte că numai cei viteji ajung în Împărăția Cerurilor (Matei 11.12).

Citește Biblia și află ceea ce îți aparține în Fiul lui Dumnezeu. Fii hotărât și cere ca făgăduințele biblice să se săvârșească în viața ta. Evanghelia ne învață să ne izbăvim de păcat, să biruim ispitele, să ne bucurăm de sănătate și belșug. În Țara Nouă pe care Dumnezeu ne-o dă, sunt multe binecuvântări ce ne așteaptă!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!