Mesajul zilei

01/10/2020 - GREȘEALA MULTORA

În ziua necazului meu, caut pe Domnul; noaptea, mâinile îmi stau întinse fără curmare; sufletul meu nu vrea nicio mângâiere.

Psalmi 77.2

Învățăturile lui Isus sunt calea cea mai bună de urmat. El a spus că în lume vom avea necazuri (Ioan 16.33), dar asta nu înseamnă că trebuie să stăm indiferenți înaintea atacurilor împărăției răului. Dacă asta se întâmplă în vreun sector din viața ta, caută cât mai repede ajutorul făgăduit. Demonului îi place să vadă cum creștinul se supune minciunilor lui, căci, astfel, își va putea face lucrarea prin el.

Faptul că ai acceptat mântuirea dată celor ce primesc pe Isus drept Mântuitor și Domn nu te ocrotește împotriva ispitelor vrăjmașului. Acestea vin în toate modurile și îi ating pe toți oamenii. Numai cei ce iubesc cu adevărat pe Dumnezeu – au poruncile Sale și le păzesc – pot să înfrunte orice ispită rea. Porunca sfântă a fost mereu aceea de a nu lăsa loc diavolului (Efeseni 4.27).

Psalmistul Asafe s-a purtat drept când neliniștea i-a cuprins sufletul, căutând pe Domnul. Dacă ar fi stat să se plângă de viață sau ar fi primit acel necaz ca și cum asta ar fi fost voia sfântă, probabil că nu ar fi reușit să se izbăvească niciodată. El s-a dus în căutarea Domnului pentru ca puterea sfântă să-l izbăvească. Așadar, nu te pleca înaintea atacurilor lui Satana, care, trebuie să o spunem, sunt aproape mereu fără oprire.

Asafe știa că, cu mâinile goale, ar fi pierdut lupta; de aceea, el nu a încetat de a sta cu mâinile întinse către Cel Atotputernic. Oricare ar fi răul ce te ataca (fie în trup, prin boli, fie în suflet, cu tristețe, depresie, neliniște ; sau vreo iubire pătimașă interzisă ce ți s-a furișat în inimă), întinde-ți mâinile pentru ca Cel Preaînalt să le umple cu binecuvântarea Sa. Fără îndoială, diavolul nu a venit să se joace cu tine.

Psalmistul a făcut și mai mult: nu a vrut nicio mângâiere, cel puțin numai în afară de ceea ce Cuvântul spune. De un lucru poți fi sigur: Domnul nu a greșit în spusele Sale. Adevărul este că vindecarea lui a avut loc când Isus Și-a pus suferințele pe crucea de pe Calvar. Iertarea Sa a fost obținută când El Și-a vărsat sângele, iar chemarea Domnului pentru ca tu să fii în El este adevărată și nu se va schimba niciodată (Isaia 53). Tu ești o ființă specială pentru Dumnezeu.

Nu este bine să fii învățat de cineva ce vorbește împotriva sfaturilor biblice. Cine dă ascultare acestor minciuni se lasă înșelat de vrăjmaș, căci Dumnezeu este credincios. Ceea ce El a spus este cel mai mare adevăr și, în niciun caz, nu va conține vreo greșeală sau informație neadevărată. Ridică-te chiar acum și alungă răul ce te atacă, fiindcă biruința îți este veșnică și fără de tăgadă.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!