Mesajul zilei

02/10/2020 - APĂ PROASPĂTĂ PENTRU CEI OBOSIȚI

Ca apa proaspătă pentru un om obosit, aşa este o veste bună venită dintr-o ţară depărtată.

Proverbele 25.25

Este impresionant cum Cuvântul lui Dumnezeu, când este revelat, se potrivește perfect nevoilor noastre. Binele pe care-l face este asemuit cu apa proaspătă pentru omul obosit. Un pahar de apă ajută mult pentru refacerea trupului. Astfel, dacă cineva în loc de a înghiți apă rece face o baie va vedea că oboseala dispare și vigoarea reapare. Când ducem mai departe revelația Tatălui și oamenii profită de ea, vedem cum asta se întâmplă în viața tuturor.

Nu a fost din întâmplare faptul că Domnul Isus ne-a poruncit să propovăduim Evanghelia – Buna Vestire. Mesajul sfânt vine dintr-un ținut îndepărtat – cel al Cerurilor. Toți cei ce au avut prilejul de a-l auzi de pe buze sfințite vor ști că vine de la Dumnezeu. Vestea ce vine de la Domnul acoperă nevoile omului și, în același timp, mărturia Sfântului Duh îi întărește autenticitatea.

Biserica ar face un bine foarte mare dacă ar înceta de a răspândi doctrine ce țin de om, fiindcă provin din minți ce nu au fost luminate, chiar de au intenții bune. Pe de altă parte, ajutorul omului va fi mereu zadarnic, fără rezultate și trebuie oprit. Cel mai rău este când asemenea ”revelație” își are originea în iad. Fie ca Domnul să te ajute să spui mereu adevărul.

Să nu uiți niciodată că ești responsabil de ceea ce spui. Când faci lucrarea lui Dumnezeu, trebuie să ai grijă să transmiți poporului ceea ce ai auzit de la Cel Preaînalt. Până la urmă, vei avea de dat seama Domnului în cazul în care un om a luat hotărâri pe baza a ceea ce l-ai învățat, fără a fi consultat Biblia. Cuvântul spune clar că cine va adăuga ceva cuvintelor Domnului sau va scoate vreo învățătură va avea parte de pedeapsă veșnică (Proverbele 30.6).

Isus a spus că, de vei da și numai un pahar de apă proaspătă alor Săi, vei fi răsplătit (Matei 10.42). Dacă nu înțelegi revelațiile în totalitatea lor, vorbește numai de ceea ce ți-a fost propovăduit. Dacă cineva este satisfăcut cu puțină apă proaspătă dată de tine, răsplata îți va fi asigurată. Așadar, să ai grijă ca această apă să fie cea care vine din Ceruri, direct din inima Tatălui.

Mii și mii de oameni au nevoie să audă Buna Vestire. Acești oameni trebuie să afle Căpetenia și Desăvârșirea credinței (Evrei 12.2). De vei face ceea ce îți este poruncit, ei vor găsi liniștea făgăduită de Domnul Isus (Matei 11.28; Evrei 4.9), și vei fi împlinit misiunea fiului lui Dumnezeu. Astăzi, chiar acum, ți-a venit ceasul să hotărăști ! Vei permite oare ca cineva să treacă prin viață fără a întâlni pe Hristos? Mântuirea multora depinde de tine!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă întărească!