Mesajul zilei

03/10/2020 - NU TE LUPTA PENTRU PREA MULT

Mai bine o mână plină de odihnă, decât amândoi pumnii plini de trudă şi goană după vânt.

Ecclesiast 4.6

Obsesia de a se îmbogăți și de a poseda tot ceea ce ochii văd nu vine de la Dumnezeu. Mândria îi face pe unii oameni să lupte pentru a obține cât mai multe, ca și cum s-ar afla într-o întrecere. Cuvântul spune că există oameni cărora Domnul le-a dat bogății și pământuri, dar și putere pentru a se bucura de ele. El mai spune că acesta este un dar de la Dumnezeu (Ecclesiast 5.19). Însă, dacă Domnul nu ți-a dat puterea de a te îmbogăți, este mai bine să nu încerci să faci asta prin propriile forțe.

Fără îndoială, sfaturile lui Dumnezeu sunt mereu cele mai bune. Când Domnul plănuiește ca un om să se îmbogățească, El îl învață cum să procedeze. Dacă El nu-ți spune nimic în acest sens, trebuie să aștepți, fiindcă, dacă asta este voia Lui, El îți va zice. A fi nerăbdător și a face ceea ce crezi a fi necesar arată că nu te afli sub călăuzirea sfântă. Pe de altă parte, nu ai cum să dai greș dacă porunca vine de la Domnul.

Versetul pe care-l analizăm spune că ceea ce Dumnezeu dă vine cu odihnă. Însă, de există o luptă internă, lipsa păcii și tot felul de probleme, atunci ceea ce vrei nu ți-a fost dat de Domnul. Cei ce primesc îndrumarea Tatălui și se străduie să facă ceea ce El i-a învățat se vor afla mereu în pace. Lupta ne va fi dată de Dumnezeul nostru și, pentru ca asta să se întâmple, este de ajuns să credem în ceea ce El spune.

Cine are ambele mâini pline poate să nu fi fost ajutat de Cel Preaînalt. Lipsa păcii, succesului în bătălii și a vieții în credință arată că sprijinul sfânt nu se află în traiul acelui om. Dumnezeu spune că vine în ajutorul preaiubiților Săi ca în somn (Psalmi 127.2). El le pregătește pâinea – hrana duhovnicească ce le va da puterea necesară pentru a lupta și birui. Cei ce sunt călăuziți de Domnul sunt ținuți mereu într-o pace desăvârșită.

Faptul de a trece prin suferință trupească și durere în duh este o dovadă că duhurile rele lucrează. Ne putem da seama de prezența demonului într-o lucrare prin lipsa păcii, prin faptul că lucrurile se află în opoziție față de revelația Cuvântului și lupta acerbă pentru a obține rezultatul. Aceasta este însoțită mereu de fapte necinstite și păcătoase, ce sunt mereu contrare poruncilor sfinte.

Nu încerca să obții ceva numai pentru a fi admirat de ceilalți, fiindcă ceea ce contează cu adevărat este când Domnul te înalță înaintea oamenilor. Fii un rob smerit, dăruit și fugi de ispitele diavolului! Să nu uiți că Dumnezeu știe ceea ce este mai bun pentru noi și, de aceea, nu trebuie să ne grăbim fiindcă, de o facem, este posibil să nu-L avem lângă noi.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să lucreze în viața voastră!