Mesajul zilei

04/10/2020 - DĂRUIREA UNUI REGE CU ADEVĂRAT ROB

Aurul, argintul, arama şi fierul sunt fără număr. Scoală-te dar şi lucrează şi Domnul* să fie cu tine.”

Scoală-te dar şi lucrează şi Domnul să fie cu

Înțelegând că trebuie construită Casa Domnului, David și-a luat misiunea într-atât de serios încât a și-a dat toată silința. El nu a avut stare și a început de îndată să pregătească materialele necesare. Astfel, când a venit vremea de a începe construcția, prin hotărârea Celui Preaînalt, regele a ”predat ștafeta” lui Solomon, fiul său; așadar, ca un tată responsabil, i-a transmis toate informațiile necesare pentru a avea succes.

Dragostea lui David pentru Dumnezeu este de netăgăduit. Asta a fost dovedit când a auzit pe Tatăl că va fi fiul său cel ce va construi templul și nu s-a îndoit, punând la dispoziția lui Solomon ceea ce pregătise. Așa trebuie să procedeze oricine iubește cu adevărat pe Domnul și lucrarea Sa, fiindcă cei ce sunt mântuiți pot fi recunoscuți prin grija pe care o au față de chemarea sfântă, atât aici cât și în afară.

Regele adunase materiale din belșug pentru ca să dea continuitate lucrărilor. Asta ne învață că trebuie să avem grijă față de ceea ce Dumnezeu ne pune în mâini. A fi harnic, pregătit și cu o inimă sinceră este necesar pentru realizarea lucrării, căci, altfel, Cel Preaînalt ar putea alege pe altcineva, iar noi ne vom putea pierde binecuvântarea. Este un privilegiu să fim chemați de El.

Când a auzit de la Domnul că nu va fi constructorul templului, David nu a plâns, și nici nu s-a împotrivit. Nu contează pe cine Domnul folosește, ci ca lucrarea sfântă să fie făcută. Ca rob, regele știa că Dumnezeu avea motive întemeiate pentru a da altcuiva misiunea de a ridica locul în care se va afla una dintre minunile lumii – și unde Tatăl va binecuvânta tot poporul.

De îndată, omul după inima lui Dumnezeu a ”predat ștafeta” fiului său, potrivit poruncii sfinte. El a înțeles că hotărârile Domnului trebuie respectate. Mâna Celui Atotputernic îl folosise de multe ori pentru a binecuvânta pe israeliți; acum, venise rândul altui om să facă lucrarea. Așa trebuie să se poarte toți oamenii ce vor să fie slujitori adevărați ai Domnului; până la urmă, am certitudinea că El ar binecuvânta pe oricine altcineva ar fi ales.

David și-a deschis sufletul și a dat lui Solomon sfaturile sale pentru ca marele templu să fie ridicat. Dacă le-ar fi păstrat pentru el, ar fi nesocotit pe Domnul și s-ar fi îndepărtat de El. Mare grijă pentru ca inima ta să nu nesocotească pe nimeni, și mai ales, pe Tatăl.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie lăudat!