Mesajul zilei

05/10/2020 - DOMNUL TE SPRIJINĂ

Căci Domnul Îşi întinde privirile peste tot pământul ca să sprijinească pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui. Ai lucrat ca un nebun în privinţa aceasta, căci de acum vei avea războaie.

2 Cronici 16.9

Omul a descoperit un instrument minunat și extrem de util numit radar. Cu el, piloții de avion se pregătesc pentru a trece prin zone cu condiții atmosferice potrivnice, ce produc turbulențe, încercând de a le ocoli. Dumnezeu, însă, este de mii de ori mai puternic decât acesastă mașină modernă, căci vede și știe totul despre noi. De aceea, cine se află în comuniune cu El nici nu trebuie să se preocupe de ziua de mâine.

Domnul ne vede pentru a ne ajuta, și nu pentru a ne osândi. El vrea ca nimeni să nu se piardă (Ioan 6.39) și voia Lui este ca toată lumea să înțeleagă că, cu El, există mereu sprijinul necesar pentru a se opune tuturor lucrărilor rele pe care vrăjmașul le face pentru a ne distruge sau păgubi. De îndată, creștinul credincios poate conta oricând pe ajutorul sfânt, căci Tatăl nu încetează niciodată de a face binele.

Cel Preaînalt caută pe cel ce are inima întreagă a Lui și umblă în căutarea oamenilor ce sunt gata de a păzi poruncile Sale. Astfel, începând cu momentul în care Tatăl ceresc te găsește așa, vei începe să ai ajutorul Său. Vezi bine, El Se va dovedi puternic și pregătit pentru a te ajuta; așadar, acționând prin credință, vei putea primi lucrul de care ai nevoie pentru a birui în lupte.

În versetul studiat, greșeala împăratului Asa a fost de a nu rămâne cu inima întreagă Domnului. El ar fi trebuit să se gândească la faptul că, cu mulți ani în urmă – când etiopienii împreună cu libienii s-au ridicat împotriva lui – Domnul i-a venit atunci imediat în ajutor și i-a adus victoria. Astfel, în loc să fi lăsat ca frica să i se strecoare în suflet, ar fi trebuit să causte călăuzirea sfântă, ceea ce l-ar fi făcut să vadă că ridicarea împărăției Nordului era spre binele său.

În sfârșit, cum a recționat din mândrie, împăratul nu a înțeles că, biruind pe Baeșa, împăratul lui Israel, sirienii, ce erau aliați cu Baeșa, s-ar fi dus să-l scape și, astfel, ar fi fost înfrânți. În acest fel, Asa i-ar fi făcut pe sirieni să stea la locul lor. Orice armă pe care vrăjmașul o făurește împotriva credincioșilor nu are putere (Isaia 54.17), dar îi poate atinge pe cei ce nu caută pe Domnul. Așadar, este extrem de important ca totul să fie înțeles prin voia lui Dumnezeu.

Dacă Cel Preaînalt a îngăduit ca ceva să te atace, făcându-te să fii preocupat, El a făcut-o spre propriul tău bine. Însă, cerând ajutorul Tatălui, vei afla cel mai bun mod de a ieși la liman și vei fi izbăvit pe vecie de oricine încearcă să-ți ia viața. Așadar, să nu-ți fie frică de nicio amenințare, fiindcă toate lucrurile conlucrează pentru binele celor ce sunt chemați potrivit poruncii sfinte (Romani 8.28).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie binecuvântat!