Mesajul zilei

07/10/2020 - REZULTATUL DE A NU FI ASCULTAT DE DOMNUL

 Domnul a vorbit lui Manase şi poporului său, dar ei n-au vrut să asculte.

2 Cronici 33.10

Bogăția, care este bună, poate fi rea pentru cel ce nu recunoaște că este datoria tuturor de a căuta pe Domnul și de a-I păzi poruncile. Asta este din cauză că omul poate fi foarte ușor înșelat; este de ajuns ca o adiere de pace să vină aspura sa pentru ca să se prostească, să devină viclean și să se dedea plăcerilor trupești. Mereu a fost așa, iar de nu va sta de veghe și nu se va ruga, va fi folosit de vrăjmaș.

Manase, fiul lui Ezechia – unul dintre cei mai temuți împărați ai poporului lui Dumnezeu – a urmat tatălui la cârmuirea lui Iuda. Când a urcat pe tron, trecuseră mulți ani de când împărăția Nordului, ce rămăsese cu numele de Israel, nu mai exista, fiindcă fusese cucerită de asirieni. Domnul a atras atenția că Iuda va avea aceeași soartă, dar împăratul și poporul său nu au crezut.

În zilele de azi, există oameni ce își bat joc de credința în Hristos. Ei se cred speciali și nu își dau seama că puterea răului poate lucra în viețile lor. Ori, ce era omul înainte de a primi pe Isus? De ce oare se lasă ispitit și uită de legământul făcut Domnului ? Mulți sunt cei ce nu ascultă de Dumnezeu.

Manase a făcut numai rău pentru Ierusalim. Aceasta a fost din cauza unor vremuri de mult belșug, când poporul nu mai voia să se supună Domnului și poruncilor Sale stricte, ce nu le permiteau să greșească. Încetul cu încetul, au început cu toții să se ieie după păgâni, iar împăratul și-a trecut fiii prin foc, practicând vrăjitoria și permițând ca închinarea la duhuri să cuprindă țara lui Dumnezeu.

Din acest motiv, Domnul a trimis căpeteniile oștirii împăratului Asiriei, care l-au prins pe Manase, l-au legat cu lanțuri și l-au dus la Babilon. Astfel, văzând starea deplorabilă în care a ajuns, el s-a căit pentru tot răul făcut, s-a rugat la Dumnezeu și, prin lucrarea sfântă, a fost trimis înapoi la Ierusalim. Întorcându-se, s-a smerit și a scos toți idolii din templu, cât și toate chipurile cioplite.

Cine a plătit scump pentru că s-a îndepărtat de Cel Preaînalt și acum se căiește trebuie să-și scoată din suflet idolii, ce pot fi o dorință ascunsă, o viață plină de plăceri trupești sau orice altă lucrare satanică. Trebuie să-ți cureți casa pentru ca vrăjmașul să nu-ți mai facă rău.

Domnul nu va îngădui ca cei ce s-au depărtat să se întoarcă pentru a-L necinsti, dar, de se vor căi, vor primi ajutorul Său. Trebuie să fii cu mare grijă față de cea de-a doua moarte. Cine a căzut, s-a căit și a jurat că nu va păcătui din nou, dar nu s-a ținut de promisiune, va fi ținut drept mincinos și, astfel, va avea parte de moartea a doua (Apocalipsa 21.8).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Binecuvântat fie numele Domnului!