Mesajul zilei

09/10/2020 - CU CÂT MAI REPEDE, CU ATÂT MAI BINE!

Și nu-Ţi ascunde faţa de robul Tău! Căci sunt în necaz: grăbeşte de m-ascultă!

Psalmi 69.17

David simțea disprețul oamenilor și, în același timp, oprobiul lor. Sunt momente în viață în care parcă toată lumea este împotriva noastră. Atunci, scăparea este de a merge înaintea Domnului pentru a-I cere sfatul. Astfel, Domnul nu are de ce să nu ne asculte, căci Isus a spus că cei trudiți și împovărați să se ducă la El (Matei 11.28), asigurându-i că le va da odihnă. De aceea, nu lăsa ca vreo problema să te macine.

Psalmistul a recunoscut că lipsa cunoașterii era ceea ce cauza necazurile sale. Asta se întâmplă cu toți cei ce sunt biruiți de vrăjmaș. Faptul că un fiu al lui Dumnezeu se confruntă cu probleme arată că acesta nu știe ceea ce Cuvântul spune despre el și, de aceea, nu ia hotărârile potrivite. De te vei duce chiar acum înaintea Lui rugându-te, Cel Preaînalt îți va veni în ajutor.

Regele trebuia să vadă chipul Domnului – și asta este ceea ce te va scăpa și pe tine. Isus a spus că, de știm Adevărul, El ne va slobozi (Ioan 8.32). Așadar, trebuie să cauți fața lui Dumnezeu – revelația a ceea ce este scris – căci, cu lumina pe care fața sfântă ne-o va da, vom avea puterea necesară pentru a pune afară răul din noi. Cere Lui să-ți arate chipul Său și, astfel, vei vedea rezolvarea problemei tale.

Fără cunoașterea drepturilor tale în Hristos, nu vei avea cum să biruiești în luptă, căci vei lupta singur. Cel rău adoră să vadă creștini leneși, cărora nu le place să citească Biblia, și nici să se roage. Sunt fii ai lui Dumnezeu care, petrec în fiecare zi ore întregi uitându-se la televizor, citind cărți, reviste și ziare, dar care nu-și fac timp pentru a citi Biblia. Ori, în Ea găsim sfaturile sfinte.

Când vei înțelege unde ai greșit și ce trebuie să faci pentru a-ți însuși ceea ce-ți aparține, te vei ruga în mod drept. David era supărat fiindcă Scriptura nu era cu totul deschisă pe vremea sa – fiindcă, numai după venirea Domnului asta a avut loc. Astăzi, suntem privilegiați și, crezând în ceea ce ne este spus, putem cere scoaterea tuturor relelor ce ne înconjoară.

E drept să cerem Domnului să ne audă degrabă, căci viața ni se trece repede. Până la urmă, ceea ce nu vom face acum nu va fi niciodată făcut. A pierde vremea este o pagubă pe care nu o vom putea recupera niciodată. Așadar, nu te grăbi niciodată să faci ceva. Mai întâi așteaptă ca Domnul să-ți vorbească și, apoi, cu calm și hotărâre, să-ți dea porunca.

Fii puternic, priceput și curajos. Du-te înaintea Tatălui ceresc chiar acum în rugăciune și cere orice vrei. Apoi, stai de veghe, căci El îți va vorbi prin Cuvântul Său și, astfel, vei avea puterea de a fi izbăvit.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Fie numele Domnului binecuvântat!