Mesajul zilei

10/10/2020 - ATITUDINEA DREAPTĂ ÎN LUPTĂ

Îndată ce filisteanul a pornit să meargă înaintea lui David, David a alergat pe câmpul de bătaie înaintea filisteanului.

1 Samuel 17.48

Cine își însușește modul drept de a se purta are cea mai mare șansă de a nu fi înfrânt în luptă. În bătălia împotriva uriașului Goliat, observăm că David nu a fugit de cel pe care Domnul l-a lăst să-l batjocore. El știa chiar din momentul în care s-a uitat la Goliat că va ieși biruitor, dacă i se va permite să lupte împotriva celui ce îndrăznea să se opună oștirilor Dumnezeului celui viu.

Cel Preaînalt Își alege vitejii dintre oamenii simpli, fiindcă aceștia Îi vor aduce slavă când vor ieși învingători. Domnul folosește mereu numai pe cei curajoși, și niciodată pe cei lași. Să nu încetezi niciodată de a purta luptele ce-ți apar în cale și, în fiecare dintre ele, să strigi după ajutorul sfânt. Știind ce ai de făcut, intră-n luptă în Numele Domnului. Până la urmă, nimeni nu poate fi declarat biruitor dacă nu luptă.

Vrăjmașul își presimte înfrângerea și, ca asta să nu se întâmple, încearcă să se arate puternic. Însă, când se va ridica să te atace este momentul de a da cu el de pământ. Dacă ceva te supără, acesta este momentul de a reprima răul și de a porunci să iasă cu toate lucrările sale. Atâta timp cât diavolul stă în tăcere, nu ești o amenințare pentru el.

Fii gata pentru a fi folosit de Cel Atotputernic, fiindcă prostia nu vine de la Dumnezeu, care este mereu pregătit de a veni în ajutorul celui ce are încredere în El. Așadar, de ce oare să amâni? De ce oare să nu folosești autoritatea ce ți-a fost încredințată? Dumnezeu știa de luptele pe care le ai de purtat și, de aceea, a folosit pe propovăduitor pentru a-ți spune ceva sau să-ți atragă atenția la citirea Bibliei, ca să fii conștient că El îți este alături.

Vei ști ce ai de făcut când vei intra la război, căci de la Domnul este lupta. De aceea, să nu te desparți niciodată de Cuvânt, nici după victorie, fiindcă după o mare biruință poate veni o mare înfrângere. A înceta de a aduce lui Dumnezeu lauda pentru ceea ce El a făcut în viața ta îi dă vrăjmașului siguranța că nu vei primi ajutorul sfânt la următoarea bătălie. Numai leprosul ce s-a întors pentru a-I aduce slavă a auzit că a fost mântuit (Luca 17.11-19). Nu lua niciodată hotărâri fără a lăsa ca Domnul să te călăuzească în toate cele. Rămâi tăcut duhovnicește înaintea unei amenințări, dar în legătură cu ceea ce Duhul lui Dumnezeu îți va spune. Sfatul dat trebuie urmat de îndată. Una dintre misiunile Sfântului Duh este de a ne călăuzi în tot Adevărul (Ioan 16.13).

Dacă vei avea grijă să păzești Cuvântul, nu te vei confrunta cu înfrângeri în viață. Așadar, dacă vei acționa pe cont propriu, nu vei avea mereu reușită în întreprinderile tale, fiindcă numai când lumina strălucește vrăjmașul se retrage.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu casele voastre!