Mesajul zilei

11/10/2020 - A FI ÎNCREZĂTOR ESTE TAINA

După ce am suferit şi am fost batjocoriţi în Filipi, cum ştiţi, am venit plini de încredere în Dumnezeul nostru să vă vestim Evanghelia lui Dumnezeu în mijlocul multor lupte.

1 Tesaloniceni 2.2

Domnului nu-I este pe plac să-Și vadă fiii plângându-se și implorând să nu fie trimiși la război. Tatăl, care nu Și-a cruțat Singurul Fiu – ce este Una cu El – și L-a trimis pe Pământ pentru a muri în locul nostru, nu ne va cruța nici pe noi de va trebui să mai trimită pe unul sau mai mulți de-ai Săi pentru ca lumea să primească mântuirea pe care El a plănuit-o.

Isus a mustrat pe Petru care s-a temut că vântul era tare și a început să se afunde, întrebându-l de ce s-a îndoit și numindu-l puțin credincios (Matei 14.30,31). Adevărul este că, întru veșnicie (ceea ce înseamnă că ceva nu va avea niciodată sfârșit), acolo în Ceruri, ne vom bucura de slava și răsplata sfântă. Și cred că cei ce au fost martiri vor fi răsplătiți din plin.

Pe de altă parte, a fost nevoie ca Pavel și Sila să fie osândiți de autoritățile din Filipi, pentru că îndrăzniseră prea mult cu credința în Dumnezeu (Faptele Apostolilor 16.20-26). Așa ar trebui să fie modul de purtare al tuturor robilor Celui Preaînalt, căci avem singura vestire ce scoate pe cel rătăcit din iad și îl duce în Ceruri. Este clar că diavolul va face totul pentru ca creștinilor să le fie frică și să nu-i izbăvească pe cei rătăciți.

Cine nu se încumetă să fie încrezător în Domnul se poate confrunta cu mari probleme fiindcă, de nu crede din toată inima, Dumnezeu îi va trimite greutăți pentru ca robul Său să creadă în faptul că El îi dă misiunea, biruința și scăparea la momentul potrivit. Nu există alt mod de a propovădui Evanghelia cu desăvârșire prin ungerea Duhului Sfânt decât prin încredere.

Propovăduirea cu adevărat a Evangheliei Împărăției Cerurilor implică, de cele mai multe ori, momente delicate în cadrul familiei, la locul de muncă sau între prieteni. Însă, cum trebuie să lucrăm sub îndrumarea sfântă, nu trebuie să ne preocupăm, fiindcă, oriunde ne aflăm, de suntem folosiți de Duhul Sfânt, vom avea biruință.

În lupta credinței, nu contează ceea ce gândești, crezi sau vrei. Dumnezeu nu va face nimic altceva decât să ne folosească precum a făcut-o cu frații noștri din vechime. A urma sfaturile Sale ne va face să-I aducem adevărata slavă. De aceea, nu te feri de a fi folosit de Domnul Domnilor și Dumnezeu cel veșnic. Purtarea noastră față de toate acestea trebuie să fie prin a mulțumi pentru privilegiul ce ne-a fost dat de a suferi din dragoste pentru Isus.

În luptele pe plan fizic sau moral, va trebuie să împlinim cu încredere sfânta chemare ce ne-a fost adresată, fără nicio frică de amenințările vrăjmașului. Până la urmă, nu avem cum să fim înfrânți în niciun chip.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul cu voi!