Mesajul zilei

12/10/2020 - PREGĂTIȚI PENTRU A BIRUI

Tu mă încingi cu putere pentru luptă, răpui sub mine pe potrivnicii mei.

2 Samuel 22.40

David a trebuit să părăsească turmele de oi ale tatălui său pentru a vedea ce fac frații săi, căci cineva trebuia să scape Israelul de rușine. Există multe lucruri în lucrarea Domnului așteptând să fie făcute. Este clar că trebuie să trecem prin pildele pe care Duhul Sfânt ni le va da, însă un lucru este cert: Dumnezeu nu ne-a chemat pentru a ține băncile din biserică ocupate.

Niciodată să nu te consideri nepotrivit pentru a îndeplini ceea ce Dumnezeu îți poruncește, căci El nu ar chema pe cineva la o misiune fără a-i da puterea de a o duce până la capăt. Capacitatea pentru a împlini ceea ce ți-a fost menit să realizezi îți va fi dată de îndată ce te hotărăști să te supui poruncii primite, căci Domnul dă mereu sămânță sămănătorului (2 Corinteni 9.10).

Cel Preaînalt folosește numai pe cel ce crede în cuvintele Sale. Omul ce trăiește îndoindu-se nu primește nicio misiune de la Domnul. În lucrarea sfântă, nu ar trebui să existe niciodată vreo înfrângere, căci Cel Atotputernic merge înaintea celui ce I se supune pentru ca acesta să fie victorios. Tot ceea ce El are nevoie este ca robii Săi să fie adevărați slujitori în toate cele ; așadar, să nu-ți lași sufletul cuprins de niciun sentiment de frică.

David știa că Dumnezeu l-a uns cu putere pentru luptă și, de aceea, nu s-a lăsat intimidat de amenințările uriașului Goliat. Încearcă să te pătrunzi de acest sentiment, căci, fără credință nu ești încă pregătit, iar credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd (Evrei 11.1). Potrivit Cuvântului, această pregătire constă în multă rugăciune, cugetare și dorința de a se spune.

Orice om botezat în Duhul Sfânt trebuie să nimicească pe lupul cel rău, pe câinele din pădure, pe leu, pe urs și celelalte animale sălbatice ce au venit să-i ieie oile, căci aceste încercări vin ca mijloace cu care Domnul ne echipează pentru bătăliile cele mai grele. Cine nu va învăța lecțiile nu va reuși să iasă biruitor în Ziua bătăliei celei mari. Trebuie să știi că numai biruitorii vor fi primiți în Împărăția lui Dumnezeu.

Toți cei ce se vor ridica împotriva unsului Domnului vor fi doborâți la picioarele sale. Ungerea ți-a fost dată pentru ca să realizezi lucrarea sfântă, și nu ca să te faci remarcat personal. Așadar, nu te lăsa amăgit de minciunile vrăjmașului, căci amenințările sale nu sunt decât vorbe goale. Reușita nu va avea loc niciodată prin forță sau violență, ci prin Duhul lui Dumnezeu.

Din tot ceea ce am văzut, cel mai important este de a da ascultare la ceea ce Domnul spune. El ne zice unde, când și cum trebuie să fim folosiți. Din prima clipă în care ai auzit Evanghelia, Dumnezeu a început să te pregătească pentru a fi biruitor.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Numele Domnului fie binecuvântat!