Mesajul zilei

14/10/2020 - O COMPARAȚIE GREȘITĂ

Să nu vă amăgească Ezechia, dar, și să nu vă înșele astfel; nu vă încredeți în el! Căci dumnezeul niciunui neam, niciunei împărății n-a putut să izbăvească pe poporul lui din mâna mea și din mana părinților mei: cu cât mai puțin vă va izbăvi Dumnezeul vostru din mana mea!".

Iosua 14.11

Trecuseră mai bine de 40 de ani de când Domnul a spus lui Moise că Hebronul va fi câștigat de Caleb, care și-a menținut puterea pentru ca să lase Cuvântul să se împlinească. Când Iosua împărțea pământul, Caleb i-a adus aminte despre ceea ce Dumnezeu spusese despre el și a asigurat că va fi în deplină putere pentru a o moșteni. Credința pe care Caleb o avea a făcut ca puterile să nu i se slăbească.

Urmează ceea ce Domnul îți spune în Cuvântul Său și nu te lua după aparențe. Asta este ceea ce Avraam a făcut și, astfel, Dumnezeu a putut să-i onoreze credința, dându-i pruncul făgăduit. Cei ce renunță la ceea ce li s-a spus nu sunt niciodată pe placul Domnului. De aceea, când te gândești să renunți, roagă-te și crede că ai fost auzit, căci îndurarea sfântă te va ajuta să nu-ți slăbești credința.

Caleb nu s-a lăsat înduplecat de firea lucrurilor și, acum, având peste 80 de ani, a cerut ca Iosua să-și aducă aminte de ceea ce Dumnezeu a spus despre el. El a zis că anachimii vor fi izgoniți, fiindcă Domnul îl va ajuta în lupta împotriva lor (Iosua 14.12). Prin credința sa, pământul a fost cruțat de atâta luptă. Acesta este exemplul de fiu pe care Tatăl dorește să-l aibă în noi.

Ceea ce Dumnezeu îți spune este realitatea din lumea duhovnicească. Cu puterea cu care El te va acoperi, vei face astfel încât să se împlinească Cuvântul trimis înaintea ochilor celor credincioși și necredincioși. Prin hotărârea și biruința ta, Domnul va fi slăvit. Însă, de-ți vei pleca capul, ce va fi de slava Celui Preaînalt care te-a chemat și te-a uns?

Pe cât de puternică îmi era pe atunci puterea, pe atât de puternică îmi este și acum. Dumnezeu știe când tu trebuie să îndeplinești ceea ce El ți-a poruncit. Însă, nu te pripi, și nici nu renunța la planul sfânt referitor la viața ta, ci fii sigur că El este puternic pentru a realiza ceea ce ți-a făgăduit (Evrei 10.23). Cu Domnul, nu există scuză, neputință sau răzgândire. Dumnezeul cel atotștiutor nu Se înșeală niciodată.

Caleb a sta în așteptarea războiului peste 40 de ani. De câte ori, văzând în pustie poporul rătăcind, a trebuit să mărturisească că, într-o bună zi, Cuvântul Se va împlini. De aceea, el a fost răsplătit cu ceea ce i s-a dat. Ai totul pentru a sta de neclintit și hotărât să realizezi misiunea ce ți-a fost încredințată.

Credința îți va susține forțele și visele. Cine crede în Domnul, chiar dacă totul pare a fi imposibil, nu te da bătut, căci știi că Dumnezeu este de nebiruit.
     Cu credință în Hristos 
                                                                                                                                                                                                                                      R.R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să vă binecuvânteze inimile!