Mesajul zilei

16/10/2020 - DOUĂ DECIZII TRISTE

Ei au nesocotit țara desfățărilor; n-au crezut în cuvântul Domnului,

Psalmii 106.24

Copiii lui Israel au fost în mare pericol când au crezut în falsa poveste adusă de spionii trimiși pentru a evalua țara în care curge lapte și miere. Lecția care rămâne este: trebuie să fim atenți la ceea ce spun oamenii, pentru că, dacă ei nu sunt în prezența Divină, vor vedea lucrurile așa cum le arată inamicul. Doar cei care sunt în Domnul aduc vești bune.
Un fapt foarte important, este să fii atent la ceea ce crezi cu adevărat, pentru că nu are rost să mărturisești că Isus este Domnul tău și, în același timp, să nu acorzi atenție la ceea ce El spune. Ceea ce se întâmplă în inima ta, când citești Biblia sau asculți predicarea Cuvântului, este ceea ce, de fapt, crezi. Cei care nu cred în Dumnezeu sunt lăsați pe dinafara mișcării Sale. Numai cei care au credință în Domnul își vor vedea slava.
Nu disprețui niciodată pământul care ți-a fost dat. Diavolul va face tot posibilul pentru a te scoate din locul în care Domnul te-a trimis. O mică încercare poate fi una dintre cele mai mari binecuvântări, deoarece fără a trece prin lecțiile Duhului Sfânt, nu vei fi pregătit să îți asumi ceea ce ți-a fost planificat. Uite, Cel Preaînalt nu ți-ar fii spus niciodată ceva care nu ar fi fost util în călătoria ta către podiumul divin.
Fă totul, pentru a crede în ceea ce declară Atotștiutorul, întrucât, în această revelație, este puterea de a-ți păstra viața, de a-ți da viitorul promis și de a face ca promisiunile pe care i le-a făcut lui Avraam, să ajungă la tine. Pe lângă asta, fără revelația divină, noi suntem ca niște orbi. Cei care se dedică să învețe pe alții, calea lui Dumnezeu, trebuie să caute la Tatăl, ceea ce trebuie să transmită mai departe.
Carnea este vicleană și îți permite să vezi doar ceea ce percepe omul natural. Dar tu ești diferit; la urma urmei, ai ungerea divină, peste viața ta. Nu lăsa ca diavolul să te convingă să iei atitudinea pe care ai planificat-o în inima ta, deoarece va fi fatală. Voința dușmanului este ca tu să nu crești niciodată înaintea lui Dumnezeu și, pentru asta, el va face totul pentru ca să respingi misiunea pe care ți-a dat-o Dumnezeu, astfel încât să poată să-ți distrugă viața.
Dacă israeliții i-ar fi dat credință Domnului, nu ar fi umblat 40 de ani în deșert. Nu era necesar să treacă prin tot ce au trecut din cauza raportul spionilor mincinoși. Dacă ar fi crezut în Cel Preaînalt, ar fi intrat în Țara Făgăduinței și și-ar fi asumat ceea ce le aparținea de drept. Să nu fii unul dintre acei oameni care „înoată, înoată, și mor pe plajă”.
Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, evaluați acum dacă ați acționat la fel ca israelienii și ați luat aceste două atitudini triste: ați disprețuit țara desfățărilor și nu ați crezut în Cuvântul divin. Nu este un lucru urât să te pocăiești; dimpotrivă, este cuviincios și răsplătitor să cauți iertarea lui Dumnezeu.
 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul să vă păzească inimile!