Mesajul zilei

17/10/2020 - CE FEL DE PERSOANĂ EȘTI?

Omul lesne crezător crede orice vorbă, dar omul chibzuit ia seama bine cum merge. –

Proverbele lui Solomon 14.15

Oricine este al lui Hristos, nu ia în seamă alte filozofii religioase, pentru că a ajung la adevăr. Pentru el, nu este important ceea ce spun înțelepții acestei lumi, ci doar să învețe cu Creatorul. A crede că există încă un adevăr care nu a fost descoperit, înseamnă să-l numim ”de rău” pe adevăratul creator al tuturor lucrurilor, pentru că, dacă ar fi fost așa, El ar fi lăsat creatura Sa să bâjbâie în întuneric și să fie înșelată.  

Trebuie să fii foarte atent să nu cazi în aceeași viclenie în care Eva a căzut. Ea l-a ascultat pe diavol și, ca urmare, a fost contaminată de el, a început să vadă că fructul pe care Domnul îi interzisese să fie mâncat, avea virtuțile sale. Femeia a văzut ca pomul era bun de mâncat și plăcut de privit si ca pomul era dorit ca să deschidă cuiva mintea, dar a ajuns să păcătuiască și să-l conducă și pe Adam în păcat (Genesa 3.6).
Cât de trist este să vezi creștinii gândind că vor face lumea dreaptă prin politică sau educație laică. Aceste lucruri sunt necesare și trebuie să avem în ele adevărații fii ai lui Dumnezeu; cu toate acestea, cei care au fost mântuiți știu că numai în Isus, omul va fi răscumpărat. Cel mai rău este că unii oameni îl vor însoți pe antihrist când acesta va veni. Cu atitudini similare, care dovedesc că nu mai slujesc Domnului.
Cetățeanul simplu caută adevărul acolo unde nu există. În acest fel, va fi înșelat cu ușurință de diavol, întrucât dă merit la tot ceea ce aude. Acum, chiar și oamenii folosiți de Cel Preaînalt, atunci când vorbesc în dezacord cu ceea ce este scris în Biblie, nu trebuie luați în serios. „Omul lesne” nu se comportă niciodată ca un înțelept între cei pierduți și, prin urmare, nu este niciodată folosit de Domnul.
Fiul lui Dumnezeu are la dispoziția sa chibzuiala și, odată cu aceasta, evită legăturile celui rău, acordând atenție pașilor pe care îi face - deciziile sale. Pentru ca să putem să le facem bine pe toate, trebuie să ne rugăm întotdeauna pentru deciziile pe care le luăm. Procedând astfel, închidem ușa diavolului, care cu orice preț vrea să ne conducă la păcat. Când simți că o decizie pe care ai luat-o este rea, pocăiește-te imediat.
Oricine continuă să greșească nu va avea succes. Pentru o perioadă de timp, diavolul poate chiar „ajuta” această persoană, dar când el își dă seama că ea nu îi mai aduce pericol, îi întinde capcana și ea cade prinsă în gheare lui.
Domnul ne va conduce întotdeauna spre biruință, atâta timp cât nu Îi negăm dreptul de a ne conduce. Cine învață și nu își asumă ceea ce i se dă, pierde protecția divină; așadar, Satana poate pune mâna pe el. Cu toate acestea, cei chibzuiți obțin întotdeauna succes.

În Hristos, cu dragoste: 
R.R. Soares

Rugăciune

Fie numele Domnului lăudat!