Mesajul zilei

18/10/2020 - CUM LUPTĂM PENTRU CREDINȚĂ

El a răspuns: "Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toata inima ta, cu tot sufletul tău, cu toata puterea ta și cu tot cugetul tău; și pe aproapele tău ca pe tine însuți."

Luca 10.27

Cine a spus acest lucru este una din persoanele care alcătuiesc preasfânta treime divină; acesta este adevărul cel mai pur. Nu este în plus niciodată să spui că a iubi pe Domnul înseamnă a avea poruncile Sale și a le păzi. (Ioan 14:21) Isus nu susține nici măcar puțin, atitudinea celor care, nu fac tot posibilul, să știe ceea ce El vrea de la ei; prin urmare, trebuie să luați foarte serios ceea ce vă spune Domnul. Altfel, nu vei fi iubit de El.
Cel care nu-l iubește pe Tatăl din toată inima lui, neîndeplinind prima cerință, se pune în afara protecției divine și de dreptului de a invoca Numele Său împotriva forțelor răului. Dacă insiști ​​să alungi inamicul, cu singura armă la care el se supune- Numele Domnului - nu vei avea succes. Dar, cel care se străduiește să păstreze poruncile din toată inima, are întotdeauna dragostea divină, de partea sa.
Iubirea pentru Dumnezeu trebuie să fie, de asemenea, din toată inima, cu toate sentimentele tale. Nu are rost să încerci să faci ceea ce poruncește El, dacă vrei să faci altceva. Dacă eviți păcatul doar pentru a nu ajunge în iad, nu servește ca o poruncă. Cuvântul ne interzice să păcătuim (Psalmii 4.4; 1 Corinteni 15.34; Efeseni 4.26) și, pentru aceasta, trebuie să evităm căderea în încălcare. Persoana care nu a consumat păcatul fizic, dar îl are prezent în minte, păcătuiește în același mod ca și persoana care îl comite.
Unii oameni folosesc tot ce le stă în putință, pentru a face ceea ce Domnul poruncește. De fapt, chiar știu că unele lucruri nu se vor împlini; apoi, fără nicio jenă, spun că au făcut ce au putut. Așadar, dacă Dumnezeu ne spune să facem ceva, El ne-a oferit deja, tot ceea ce este necesar, pentru a fi făcut. Cu toate acestea, dacă persoana nu încearcă suficient de mult, adică cu multă credință, este evident că lucrarea nu va avea succes.
În timp ce faci lucrarea Domnului, străduiește-te să faci tot ceea ce ți s-a spus, ce ai simțit că trebuie să faci. Nu-l lăsați pe adversar să vă domine înțelegerea, deoarece dacă acest lucru se întâmplă, el poate să-ți atingă viața. Acționând conform îndrumărilor biblice, lucrarea lui Dumnezeu devine ușor de realizat. Dar dacă nu folosești tot ce ți-a fost dat, ia-ți rămas bun de la victorie, pentru că nimic nu se va realiza.
Nu-l trata, pe aproapele tău, ca pe cineva îndepărtat de tine. Dacă Tatăl, l-a pus în fața ta, tratează-l ca pe o parte din tine și amintește-ți că, respectând porunca, vei obține lucrarea puterii divine în favoarea ta. Păstrează poruncile din toată inima ta, din tot sufletul tău și din toată puterea ta și iubește-ți aproapele ca pe tine însuți (Matei 22:39)
În Hristos, cu dragoste: 
R.R.Soares



Rugăciune

Domnul să vă mângâie inimile!