Mesajul zilei

21/10/2020 - BUNA MĂRTURIE

Trebuie să aibă și o bună mărturie din partea celor de afară, pentru ca să nu ajungă de ocară și să cadă în cursa diavolului.

1 Timotei 3.7

Cei ce sunt plasați în slujire, pot cădea de ocară și de asemenea, în cursa diavolului. Din acest motiv, Scriptura ne interzice, să punem mâna în grabă pe cineva care să fie uns pentru slujire. Este posibil ca o persoană să fi fost chemată cu adevărat să facă lucrarea, dar trebuie să dobândească experiență, instruire, pentru a nu dezonora Numele Domnului, pe care îl va reprezenta.
Fără o pregătire adecvată, viețile prețioase, care ar putea aduce multe roade în viitor, sunt expuse unui tip de ispită pentru care nu sunt pregătite. Este posibil ca eroarea să se afle în ele, dar în multe cazuri, liderul este cel care le-a însărcinat un rol pentru care le lipsește încă unele învățături. Dacă te simți nedreptățit de liderul tău, așteaptă în Domnul, pentru că acel sentiment de nedreptate este deja o lovitură a diavolului.
Cel Preaînalt a pus în Biserică apostoli, proroci, evangheliști, pastori și învățători, având ca scop desăvârșirea sfinților (Efeseni 4: 11,12). Cei care sunt chemați la slujire au obligația de a plăti prețul în a se consacra Lui și nu pot fugi de bătăliile care apar, ca nu cumva turma lor să cadă în mâinile dușmanului. Aveți grijă, frați păstori, să nu fiți responsabili pentru nici o viață pierdută.
Persoanele din afara adunării sunt cele mai potrivite pentru a vedea dacă cineva este gata să fie folosit în minister sau nu. Cei care sunt ai lui Dumnezeu îi vor face pe cei pierduți să-i respecte și să nu aibă nimic de spus despre ei; de aceea, ei vor fii folosiți de Domnul într-un mod exemplar și productiv. Lucrătorul care are o problemă cu semenii trebuie să fie urmărit îndeaproape.
Când un ales al lui Dumnezeu nu-L slujește așa cum ar trebui, cel rău îl va înfrunta. De fapt, el vrea să provoace pe toți cei chemați, pregătiți și unși pentru sfânta slujire a Cuvântului, dar nu îi poate atinge pe cei care slujesc cu adevărat Celui Preaînalt. Este adevărat că Domnul îi protejează pe cei care își pun încrederea în El, dar avertismentul pe care îl vedem, vine de la Dumnezeu.
Diavolul înarmează cele mai diverse legături pentru a-i prinde pe slujitorii lui Dumnezeu. Cei maturi - cu experiență - nu se lasă duși de discursul mincinosului. Cu toate acestea, cei care nu sunt pregătiți să fie folosiți de Tatăl, sunt capabili să fie atrași de ofertele nebune ale adversarului și cad în ispită. Fie ca Domnul să ne îndepărteze de la contribuția abaterii cuiva!
Am fost trimiși să salvăm și să veghem asupra turmei Domnului, pentru ca în ultima zi, poporul să fie prezentat, ca un popor căruia să nu-i fie rușine de nimic. Fie ca Tatăl să ne dea succes, în demersul nostru!
În Hristos, cu dragoste:
Misionarul R.R.Soares

Rugăciune

Domnul să vă aline inimile!