Mesajul zilei

23/10/2020 - AVANTAJUL DE A-ȚI OBSERVA DREPTUL

Ferice de cei ce păzesc Legea, de cei ce înfăptuiesc dreptatea în orice vreme!

Psalmii 106.3

Dumnezeu l-a făcut pe om perfect și l-a așezat în grădina Edenului, unde perfecțiunea era răspândită peste tot. Conform limitelor pe care Domnul le trasase, Adam domnea. Dar acesta, dând credit minciunii diavolului, s-a separat de Cel Preaînalt și a început să lupte pentru supraviețuirea sa. Cel mai rău este că a văzut moartea - natura lui Satana - luând în stăpânire pe el și pe ai săi - și, în scurt timp, a trebuit să îngroape un fiu, care a fost ucis de propriul său frate!
Actul nebunesc, dar conștient al lui Adam, a făcut ca inima Tatălui să simtă o sfâșiere. Cum poate omul să fie atât de prost, încât să se lase captivat de conversația ispititorului? Acum, viitorul tău va fi dificil, întrucât vei înfrunta mânia celui rău. Cu toate acestea, Domnul a oferit o modalitate corectă de a răscumpăra făptură pe care a făcut-o după chipul și asemănarea Sa (Genesa 1:26).
Răscumpărarea a durat mii de ani pentru a fii împlinită. A fost necesar ca una dintre cele trei Persoane ale Preasfintei Treimi (Dumnezeu Fiul), să se dezbrace de slava Sa, să intre în lumea noastră, să ia forma noastră, să se ofere altarului Calvarului, unde El a luat asupra Sa păcatul nostru, suferințele și bolile noastre, pedeapsa care ne aduce pacea și a suferit toate acestea în favoarea noastră (Isaia 53.4,5).
După ce a murit pe cruce, a coborât în ​​Iad, unde ne-a plătit întreaga datorie. În a treia zi, a fost însuflețit de Duhul Sfânt și apoi, prin puterea Duhului lui Dumnezeu, a fost înviat. Acum, El are în mâinile Sale cheile morții și ale Locuinței morților (Apocalipsa 1.18) și, în Numele Său, El a dat autoritate tuturor celor care cred în El, să vestească Vestea Bună fiecărei făpturi.
În Numele Lui, toți cei care au fost chemați să fie sfinți și L-au acceptat pot să se ridice și să respingă orice lucrare a diavolului. Nu există niciun motiv pentru care un fiu al lui Dumnezeu să rămână în păcat sau sub autoritatea dușmanului. Indiferent de modul în care el te asuprește, ceartă-l, ordonează-i să iasă din viața ta, iar apoi crede, pentru că ai fost eliberat. Dumnezeu lucrează pentru mântuirea ta acum!
Cei care respectă legea și practică dreptatea - luptă în permanență pentru împuternicirea lor în Hristos - sunt binecuvântați, fericiți și învingători. Viața ta se poate schimba chiar acum. Haide! Spune-i diavolului că nu vei mai păcătui. Nu lăsa ispita să te copleșească. Proclamă-ți independența, asumându-ți locul în Isus. Numele Lui este al tău, pentru ca tu să-l folosești acum.
În Hristos, cu dragoste:
R.R.Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!