Mesajul zilei

25/10/2020 - RĂSCUMPĂRĂTORUL LE FACE PE TOATE

Așa vorbește Domnul, Răscumpărătorul tău, Cel ce te-a întocmit din pântecele mamei tale: "Eu, Domnul, am făcut toate aceste lucruri, Eu singur am desfășurat cerurile, Eu am întins pământul. Cine era cu Mine?

Isaia 44.24

Când Domnul vorbește, cu toții trebuie să închidem gura și să ascultăm cu atenție. El știe totul, și pentru acesta nu putem pierde niciuna dintre orientările Sale. Nu există nimic care să nu provină de la Dumnezeu. Dar, într-o zi, El va pune capăt tuturor lucrurilor de pe această planetă. Cu toate acestea, ființele umane încă vor mai exista. Cei mântuiți vor merge spre Casa lui Isus; cei pierduți vor fi aruncați pentru totdeauna în iazul care arde cu foc (Apocalipsa 21.8).
Domnul Se declară Răscumpărătorul nostru. El are dreptul la acest nume, întrucât îl răscumpără pe omul căzut. Cei care Îi acordă atenție vor fi răscumpărați din sclavia diavolului; cei care disprețuiesc invitația divină vor fi aruncați în cuptorul aprins. Trist este faptul că, de acolo, nu vor ieși niciodată. Decizia luată, te va însoți pentru totdeauna,
fie în Rai, fie în Iad.
            Nu se poate înțelege cum o persoană, care știe ce o așteaptă în cazul în care nu se convertește - pierderea eternă -, este dusă de minciunile inamicului și nu acceptă oferta gratuită a Domnului pentru a fi mântuită. La moarte, cine nu l-a acceptat pe Isus ca Mântuitor al lui, nu va avea a doua șansă. Cel mântuit nu poate să se joace cu păcatul, și  trebuie să fie atent la încercările diavolului, pentru că acesta poate fura fericirea eternă.
Dumnezeu știe totul despre tine; cu toate acestea, El te-a iubit și ți-a întins harul Său. El te cunoștea când erai încă în pântecele mamei tale și, pentru asta, ar trebui să fii recunoscător pentru că ai fost chemat, chiar dacă știi că ești slab. Cel Preaînalt te-a ales pentru ca lumina Lui să strălucească în tine și astfel să te aducă la Adevăr. Dacă El te-a iubit așa cum ești, El îți va oferi și ceea ce este nevoie pentru ca să  fii o binecuvântare.
Atotputernicul face toate lucrurile. Cine poate scoate apă din Stâncă, nu va putea să te schimbe, în ceea ce El a spus despre tine? Dacă inamicul te-a condus să faci voia lui, vorbește cu Domnul despre asta. Ceea ce spune El despre tine va fi ca un decret care nu poate fi revocat niciodată. Cu declarația divină peste viața ta, nicio forță rea nu te va putea împiedica să fii ceea ce Dumnezeu ți-a spus.
Tată, pentru Tine, vrea să împlinesc tot ceea ce ai spus deja despre tine. Deci, încearcă să faci ceea ce El ți-a spus; astfel, în scurt timp, vei fi surprins de ceea ce El va face pentru tine și prin tine. Oricine crede în Domnul, va vedea slava Lui făcând ceea ce El a promis.



În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze inimile!