Mesajul zilei

26/10/2020 - CARE ESTE PARTEA NOASTRĂ ÎN LUCRARE?

Și limba mea va vesti zi de zi dreptatea Ta, căci cei ce-mi caută pierzarea sunt rușinați și roșii de rușine.

Psalmii 71.24

Secretul victoriei este să vorbești, despre dreptatea divină, în fiecare zi. Nu putem aștepta ca răul să se întâmple și numai atunci mărturisim ce a făcut Hristos pentru noi. Cel mai bine, este ca întotdeauna să te ghidezi pe ceea ce este scris în Scripturi și, cu credință, să înfrunți atacul diavolului, cu ceea ce Domnul declară, că suntem a lui Isus. Când vorbim despre ceea ce ni s-a dat, paralizăm toate atacurile rele.
Odată cu moartea lui Isus –Cel Inocent care ne-a înlocuit - contul nostru a fost dus la zero: pironit pe cruce, a plătit pentru toată datoria noastră. Pentru aceasta, trebuie întotdeauna să ne amintim de acest fapt și să-l mărturisim la fiecare semn al abordării diavolului. În calitate de martor al Adevărului, nu există nicio modalitate în a te lăsa purtat de minciuna inamicului. La urma urmei, dreptatea lui Dumnezeu ne-a eliberat de legea păcatului și a morții (Romani 8.2).
Toți demonii trimiși să te ispitească sunt plini de confuzie. Ei se întreabă: „Cum îl vom doborî pe cel care stă pe stânca veșnică?” Deci, dacă tu, în loc să spui că ești în Isus Hristos, mărturisești una dintre minciunile lui Satana, confuzia va ieși imediat din mintea duhului rău și se va instala în tine. Nu schimba niciodată binecuvântarea cu blestemul!
Nu uita niciodată că inamicul este plin de confuzie. El știe că ai autoritate asupra lui; apoi, dacă vei scoate o mărturisire negativă, Satana se va bucura, pentru că atunci când vorbești ceea ce el pune în gura ta, te cobori din poziția ta de autoritate și te plasezi ca slujitor al înșelătorului. Nu mărturisi niciodată opusul a ceea ce spune despre Cuvântul Domnului!
Chiar dacă mintea ta nu înțelege anumite evenimente din viața ta, fă, cu cea mai mare naturalitate, ca limba ta să vorbească despre dreptatea lui Dumnezeu, care este adevărul. Acum, Biblia afirmă că oricine spune adevărul face o mărturisire dreapta(Proverbe 12:17). Prin urmare, tot ceea ce dorește diavolul este ca dreptatea divină să nu se reveleze în viața ta, deoarece în acest fel el poate continua să asuprească, să fure, să omoare și să distrugă (Ioan 10.10).
Să știi că inamicul este deja confuz și rușinat. Totuși, dacă, de îndată ce te atacă, îi scoți masca lui și îi pui masca câștigătorului, îi dai loc lui, să fie proprietar în viața ta. Pe de altă parte, cei care mărturisesc ceea ce spune Sfânta Carte a lui Dumnezeu nu rămân prinși în mâinile distrugătorului. Ce vei face de acum înainte? Vei continua să mărturisești minciuna sau să dai glas Adevărului?


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă mântuiască pe toți cei dragi ai voștri!