Mesajul zilei

27/10/2020 - CREDE ÎN TOT CE ÎȚI SPUNE DUMNEZEU

Isus i-a zis: "Nu ți-am spus că, dacă vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?"

Ioan 11.40

Domnul nu ți-ar vorbi niciodată, ceea ce nu ar fii fost 100% adevărat. Când El îți spune ceva, chiar dacă, pe moment, nu simți că revelația vine de la El, nu o arunca, pentru că, în viitorul apropiat sau îndepărtat, îți va fi de folos să obții favoarea divină. Acest lucru i s-a întâmplat Martei, surorii lui Lazăr, care murise. Domnul a făcut-o să-și amintească de ceea ce îi spusese deja.
Noi avem o misiune: să vedem slava lui Dumnezeu, care este disponibilă pentru oricine crede în ceea ce El le spune. Marta a fost mereu preocupată de lucrurile lumii. În casa ei, în timp ce Maria îngenunchea la picioarele Maestrului pentru a învăța Adevărul, Marta lucra din greu. Când, Iisus a spus să scoată piatra pentru a face minunea, ea a spus că Lazăr mirosea deja urât (Ioan 11:39).
Există multe persoane ca Marta, în zilele noastre, în minister. Aceste persoane sunt preocupate de ceea ce vor îmbrăca și  ce vor mânca, locul unde vor locui, viitorul pe care îl va avea familia lor, ce părere vor avea alții despre ele sau chiar despre un păcat pe care îl comit sau vor să îl comită. Ai grijă! Nu este nimic mai important, cu care să te preocupi, decât să îndeplinești ceea ce Cel Preaînalt îți poruncește să faci. Acest lucru este fundamental!
Dacă Hristos a spus să se scoată piatra, de ce l-au prevenit – pe cel care știe totul - că decedatul mirosea deja urât? De ce să-I spui că nu este posibil să-L slujești într-un anumit loc, dacă exact acolo El vrea ca tu să fii? Nu te lăsa luat de minciunile inamicului, căci Dumnezeu are o mare lucrare de făcut în viața ta, în locul în care te-a trimis. Dacă te lași să crezi în înțelepciunea Lui, înseamnă că greșești în toate privințele.
Lucrul bun este că Domnul nu se lasă dus de sfaturile noastre. Cel mai bine este să nu încerci niciodată să-l sfătuiești pe Dumnezeul Atotștiutorul. După ce El ți-a spus ceva, continuă să mărturisești ceea ce El ți-a spus. Când Petru a vrut să-i dea sfaturi lui Isus, Domnul l-a mustrat, numindu-l Satana (Marcu 8.31-33). Apostolul se lăsase folosit de diavol; de acesta, a îndrăznit să-l sfătuiască pe Maestru.
Să vezi slava lui Dumnezeu, trebuie să fie scopul vieții tale . Începe să observi tot ce El te învață și, când va veni momentul, crede în Tatăl, chiar dacă totul dovedește contrariul. Când gloria divină se va manifesta în viața ta, vei vedea că minciuna Satanei nu va putea sta în fața unei asemenea amplitudini.
La înviere, Lazăr nu mirosea urât și nici nu mai suferea de răul care l-a ucis. Slava divină știe să facă minunea cu măiestrie, cu întreaga capacitatea a Celui Preaînalt. Ai fost ales să crezi și să participi la gloria Atotputernicului!


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă întărească pe calea Sa și în lucrarea Sa!