Mesajul zilei

28/10/2020 - SĂ NU-L AI PE DUMNEZEU ÎMPOTRIVA TA

Eu zădărnicesc semnele prorocilor mincinoși și arăt ca înșelători pe ghicitori; fac pe cei înțelepți să dea înapoi și le prefac știința în nebunie.

Isaia 44.25

Există cel puțin patru lucruri pe care Dumnezeu le va face împotriva planurilor celor care greșesc. Prin urmare, nefericită este persoana care nu permite Creatorului Său să-o învețe, deoarece nu va avea lumină în viața sa. Cine acționează în acest fel este similar cu un copil care decide să părăsească casa părinților, în mijlocul unei nopți furtunoase, și intră într-o pădure densă, plină de animale sălbatice. Ar fi fost mai bine dacă ar fi rămas acasă în familia lui, nu-i așa?
Cuvântul lui Dumnezeu este Adevărul; de aceea, cei care dezvoltă lucruri pentru ei înșiși sau pentru alții, care nu există, nu sunt altceva decât niște inventatori ai minciunilor. Ce viitor va avea această persoană? Niciunul, pentru că ceea ce va face nu va reuși. Chiar dacă stăpânește cuvintele și reușește să fie suficient de convingătoare, încât ceea ce spune să fie considerat bun, Dumnezeu declară că zădărnicește semnele acesteia. Și dacă persoana are ajutorul demonului,  încă mai rău pentru ea.
Există cei care se lasă folosiți de diavol pentru a ghici fapte, pentru a prevedea anumite lucruri; la început li se pare că au descoperit sursa succesului. Unii, abuzând de legea probabilității, se străduiesc să citeze ce s-ar putea întâmpla; alții o fac inspirată de cel rău. Dacă au succes într-o  „previziune”, ei cred că au dreptul să se numească ghicitori. Săracii nenorociți, ei vor înnebuni!
De exemplu, într-o școală, un cetățean care este un bun observator, se remarcă printre ceilalți , ca înțelept. La urma urmei, ce este știința, dacă nu cumulul de cunoștințe? Apoi, fiind considerat special de cei care nu au învățat nimic, începe să dea păreri ca și cum ar fi adevăruri, chiar spunând că nu crede că există un Creator. Domnul spune că, îi va face pe cei înțelepți să dea înapoi.
Ce situație jalnică! Pentru că au învățat puțin, se năpustesc deja împotriva Celui Atotștiutor, Motivul tuturor, Creatorul care din nimic, a format totul, cu Cuvântul Său (Geneza 1.3). Un comportament similar a avut loc în Evul Mediu, când înțelepții au ridiculizat Biblia pentru că Isaia a spus că Domnul șade deasupra cercului pământului, (Isaia 40.22) și Iov a spus că interiorul planetei noastre este ca un foc rotativ - magma - (Iov 28.5).
Din păcate, există oameni care insistă să se răzvrătească împotriva Adevărului. Ei nu știu că ar putea avea un viitor fericit, pentru că sunt veșnici. Dar, din cauza răzvrătirii în a  nu acceptă mântuirea oferită în Hristos, ei vor petrece toată eternitatea în suferință.
Chiar dacă știința lor se dezvoltă la maximum, în vârful limitelor lor, Dumnezeu le va  preface știința în nebunie. Toți vor face cea mai bună alegere, dacă va coborî de pe piedestalul răului și vor mărturisi cu smerenie că nu sunt altceva decât praf. Pentru Dumnezeu să fie întotdeauna slava!
 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze viețile!