Mesajul zilei

29/10/2020 - PEDEAPSA CELOR NELEGIUIȚI

Cel cu inima prefăcută nu găsește fericirea, și cel cu limba stricată cade în nenorocire.

Proverbele lui Solomon 17.20

Cel mai rău lucru pe care îl poate face cineva, în viață, este să se lase condus de diavol. Conform personalității a fiecărui cetățean, răufăcătorul îl va folosi în scopurile sale murdare. Diavolul, nu ar folosi sau ar permite, niciodată nimănui să facă bine, deoarece este complet contrar față de ceea ce dă bucurie, dragoste și pace. Este mai bine să suferi de partea Domnului decât să te bucuri de ceva care vine din partea cel rău.
Când o persoană se află în culmea tinereții sale și se bucură de sănătate, nu vede niciun motiv să-l caute pe Cel Preaînalt și să trăiască în pocăință. Pentru cei care nu cunosc Adevărul, nu este nimic mai bun decât să profite de toate. În căutarea plăcerii și a profitului, omul nu își imaginează că este mult mai profitabil să faci binele; Așadar, cine va reacționa în acest mod, va primi o răsplată veșnică din mâinile Creatorului.
De ce, trebuie să mergi pe cărări, care nu îți vor permite niciodată să găsești fericirea? Când cel prefăcut are cel mai mult nevoie de ajutor, el va descoperi că întunericul, pe care l-a purtat ca o manta toată viața, nu-i va permite să găsească o cale de ieșire din nenorociri. Este scris și nu va fi schimbat niciodată: Ce seamănă omul, aceea va și secera. (Galateni 6:7). Nu crezi, că a venit deja, timpul în care trebuie să te oprești din greșeli și să cauți, îndrumarea sfântă a lui Dumnezeu?
Cei care se întorc la Cel Preaînalt sunt acceptați în familia divină. Astfel, El îi iartă, îi curăță de orice rău și îi învață să urmeze calea cea bună. Doar faptul că nu-l mai au pe diavol ca stăpânul lor,  merită să fie slujitori al lui Dumnezeu. Cu toate acestea, cel mai important lucru este să poți merge alături de Domnul, bucurându-te de compania Lui și, cu aceasta, să vezi și să te bucuri de lucrurile pe care numai bunul Tată le poate arăta.
O altă greșeală făcută de mulți fii ai lui Dumnezeu este aceea de a avea limba stricată. Ei își îngrijesc gura, astfel încât să nu poată pronunța decât cuvinte frumoase, dar, în limbajul tăcut al sufletului, sunt stăpâni în a blestema și a își bate joc de cei care nu au avut același privilegiu ca ei. Cei care fac acest lucru, nu știu că vor cădea în nenorocire. Nu lăsa gura sau sufletul să te facă să păcătuiești. Fii curat în exterior și în interior.
Creatorul ne-a înzestrat cu înțelepciunea de a planta semințe bune în această viață și El ne deranjează de fiecare dată când lăsăm minciuna, vanitatea și alte greșeli, să intre în comanda noastră centrală. Ai grijă ca Satana să nu te aibă în mâinile lui. Căută-l pe Domnul și lasă-te învățat de Duhul Sfânt, care, cel puțin, te vă va împiedica să deschizi ușa dușmanului.
 Decide că, de acum înainte, numai Cel Preaînalt îți va conduce viața ta. Alege să înveți cu Isus, care este blând și smerit cu inima (Matei 11:29). Cu El, vei avea întotdeauna succes în tot ceea ce faci. Nu-ți  disprețui fericirea.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares                                                  

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze viețile!