Mesajul zilei

30/10/2020 - ÎN AFARA DUHULUI LUI DUMNEZEU

Îngerul Domnului i-a zis: "Pentru ce ți-ai bătut măgărița de trei ori? Iată, Eu am ieșit ca să-ți stau împotrivă, căci drumul pe care mergi este un drum care duce la pierzare, înaintea Mea.

Numeri 22.32

Balaam se considera profet și om al lui Dumnezeu, dar este cu totul amăgit, pentru că se lăsa condus de recompensă. Astăzi, există și cei care se consideră slujitori ai Celui Preaînalt, dar, în inimile lor, păstrează secrete care sunt pe plac diavolului. Dovada că ești a lui Dumnezeu, este dată de mărturia pe care El o dă inimii tale. Dacă nu ai fost învățat de Domnul, trebuie să te reevaluezi.
Cei care sunt ai lui Dumnezeu sunt plini de Duhul Sfânt, trăiesc ca și când ar fi oameni nevinovați, nu observă răul, nu doresc nimic rău nimănui și sunt fericiți să îndeplinească poruncile pe care le-au primit de la Domnul. Zadarnicii, pe de altă parte, au secrete pe care nu le spun nimănui, sunt stăpâni în arta înșelăciunii și tot ceea ce spun sau fac, vizează profitul personal sau plăcerea.
Colegii lui Balaam nu numai că bătut măgarii, ci și oamenii care îi slujesc lui Dumnezeu. În plus, ei nu au mustrări, în ceea ce privesc atitudinile lor, deoarece sunt capabili să rețină salariile angajaților, să nu plătească impozitele datorate și, fără cea mai mică constrângere, să-i acuze pe cei care au fost prinși într-o anumită greșeală. Cel Preaînalt vede toate lucrurile și, prin urmare, acești indivizi nu vor rămâne nepedepsiți. Nu există nicio modalitate de a te ascunde de Cel, care vede totul.
Atotputernicul a poruncit îngerului Său să se întâlnească cu profetul vânzător. Vizita ființei cerești a fost un act de milă, astfel încât Balaam să nu se supună diavolului, care aceasta îl voia sub blestem. În încercarea sa zadarnică de a face ceea ce voia inamicul, profetul a fost împiedicat de trei ori și, fără viziunea lui Dumnezeu, a bătut animalul care i-a slujit. Nu este mai bine, să consulți Cel Preaînalt, când ceva nu ți merge bine?
Trăiește în așa fel încât îngerul lui Dumnezeu să iasă în întâmpinarea ta, spre binele tău. Cu aceasta, ușile se vor deschide ca și cum ar fi automate. Astfel, nu va exista durere în conștiința ta, nici măcar un mic regret. Semnul, că Tatăl este cel care conduce, este bucuria sfântă care ne însoțește în toate acțiunile. Când cineva este condus de Dumnezeu, chiar și adversarii îl felicită.
Încercă să te asiguri că drumul tău nu te duce la pierzare. Uită-te peste porunci și dacă te-ai împiedicat în unele dintre ele, nu ți se va da binecuvântarea Domnului. Dumnezeu poate să-i binecuvânteze doar pe cei care respectă ceea ce spune El. Să nu-ți dorești niciodată să iei calea greșelii, a minciunii și a păcatului.
Încearcă mereu și în orice moment să-ți ai hainele albe și spălate în sângele lui Isus. Atunci, îngerul Domnului, va locui în jurul tău și te va izbăvi mereu, pentru că tu îl respecți pe cel Atotputernic!


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să fie cu voi!