Mesajul zilei

02/11/2020 - ADU-L PE DOMNUL ÎN ACȚIUNE

Dumnezeul nostru vine și nu tace. Înaintea Lui merge un foc mistuitor, Și împrejurul Lui o furtuna puternică.

Psalmii 50.3

Credința ta îl va face pe Dumnezeu să lucreze pentru tine și, când diavolul vede că Domnul te ajută, se va îngrozi. Cel Preaînalt vine să facă dreptate și să judece cauza ta; acționând, El nu rămâne tăcut, până când lucrarea Sa, nu este completă. Mai mult decât atât, în fața Celui Atotputernic există un foc care mistuie tot ce aparține celui rău și, în împrejurul Lui, există o furtună care îngrozește și distruge tot ce aparține inamicului.
Putem fi siguri de un lucru: dacă strigăm către Domnul în conformitate cu ceea ce spune Cuvântul Său, El va fi prezent pentru a acționa pentru noi. Răscumpărătorul nostru nu obosește niciodată și nici nu este niciodată indispus; oricând îl căutăm, pe El, din toată inima, conform Cuvântului Său, El ne va asculta. Astfel, nu va exista nicio acțiune malefică care să poată fi susținută înaintea lui Dumnezeu.
Inamicul se așteaptă la toate, cu excepția cazului în care îl faci pe Cel Preaînalt să te ajute. Când Satana te vede căutându-l pe Domnul, face tot ce poate pentru a te amâna sau a îți amintește de ceva greșit care ai făcut în trecut. Apoi te descurajează și, cu asta, te poate asupri. Prin urmare, atunci când simți nevoia să-L invoci Cel Preaînalt, nu renunța pentru nimic, pentru că această dorință este dovada că El vrea să te servească.
Dumnezeu nu va încerca niciodată să te ajute și apoi să te descurajeze. El știe totul despre tine și, când este predispus să te ajute, face schimbarea ta completă. Rugăciunea ta de credință, care îl face pe Tatăl să acționeze în numele tău, este atât de puternică, încât Îl conduce chiar să îți ierte păcatele, dacă le-ai comis. Cu El, nu există nicio posibilitate să nu primești, ceea ce ai simțit, că îți este oferit.
Tatăl ceresc nu va tăcea niciodată, până când lupta pe care o duci, nu se va încheiata complet. Prin urmare, nu accepta ideea că El a făcut tot ce a putut pentru a te ajuta, iar acum El nu va mai face nimic pentru viața ta. Cel Prea Înalt va continua în luptă, făcând chiar și Soarele să se oprească încă o zi, dacă există cea mai mică posibilitate ca inamicul să se regrupeze. Aceasta, deoarece decizia Domnului este de a pune capăt flagelului său; așadar, fii ferm și constant până la victorie (1 Corinteni 15.58).
Ce frumoasă demonstrare de putere precedă sosirea Tatălui nostru! El abia a intrat în luptă și adversarul deja „prăjește” în interiorul flăcării care o predomină. Domnul vine pentru ca să îți ardă, tot răul, pe care diavolul ți l-a făcut. Cu Dumnezeu, nu există nici cea mai mică șansă, ca lucrurile să nu funcționeze. El vine așa cum este și cu puterea pe care o are, dar cu o mare dorință de a-ți pune viața în libertate pentru totdeauna.
Cel Preaînalt vine înconjurat de o furtună atât de puternică încât diavolul, îngrozit, se gândește să renunțe și să fugă. Dar nu va putea face acest lucru, pentru că furtuna îl va ameți. Atâta timp cât există posibilitatea ca El să se întoarcă și să te asuprească din nou, Domnul nu se va opri din lucrare. Numai cu lucrarea finalizată, Dumnezeu, va pune capăt bătăliei.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares             

Rugăciune

Domnul să fie cu voi!