Mesajul zilei

03/11/2020 - EXISTĂ NUMAI RĂUTATE ÎN INIMA CELUI STRICAT

Cel vinovat merge pe cai sucite, dar cel nevinovat face ce este bine.

Proverbe 21.8

De ce persoana descoperă ceea ce vrea Domnul ca ea să facă și nu face, și se lasă înșelată de demonul răzvrătirii? Ea acționează mai rău decât un animal feroce, deoarece refuză să fie ghidată de lumina adevărată. Nu contează ce poziție ocupă cineva în viață; dacă nu se ghidează pe ceea Cel Preaînalt îl învață, din buzele sale nu pot ieși lucrurile bune. Mai mult, oricine îl urmează pe acel care trăiește departe de Dumnezeu, va descoperi mai târziu, că a făcut o alegere greșită.
Nu există nimic de care poți profita de la așa individ. Indiferent cât de mult te dedici să faci bine, atunci când ești tentat să faci ceva care rănește sau dăunează cuiva, o vei face, pentru că ceea ce se întâmplă în mintea ta, nu vine de la Domnul. Așadar, fii foarte atent cu el, pentru că poate face lucruri cumplite împotriva ta, din moment ce, cel care nu urmează calea păcii, își vede doar de interese.
Cu toate acestea, o greșeală mai mare este făcută de cei care îi imită pe cei care umblă în răutate, pentru că calcă pe calea morții. Acesta este unul dintre motivele pentru care trebuie să propovăduim Evanghelia. De fapt, mulți aleg răul pentru că nu îl cunosc pe Cel Preaînalt și planul pe care El îl are pentru fiecare. Este necesar să-i facem pe acești oameni să-l asculte pe Domnul; astfel, ei vor înțelege scopul divin.
Semnul, că cineva înțelege și face voia Tatălui, este modul său de viață pașnic. În multe aspecte, lucrarea de evanghelizare este la fel cu cea a pacificatorilor indienilor. Acești cetățeni, ai binelui, intră în adâncul pădurilor pentru a găsi triburi, care încă nu au fost pacificate și, cu o răbdare extraordinară, încetul cu încetul, îi fac pe acești oameni pierduți în timp și fără simțul civilizației, să se lase ajutați. Noi obținem și mai mult succes,  pentru că îi conducem pe necreștini la mântuire.
Astăzi, în tăcere, există un număr mare de slujitori ai lui Dumnezeu, dedicați să ducă Cuvântul oamenilor care sunt în criminalitate, droguri, practici sexuale murdare sau alte conduite necorespunzătoare. Unii chiar plătesc un preț extrem de mare pentru că respectă voința Domnului, dar ceea ce îi interesează este să aducă Mesajul vieții celor robiți de dușman.
Deci, chiar și cu riscul de a muri sau în a face un anumit sacrificiu, ei nu renunță și fac cea mai pură lucrare pe care lumea a cunoscut-o vreodată. Fără îndoială, acești slujitori nu caută aplauzele nimănui, nici măcar a fi recunoscuți de autorități, ci doar așteaptă răsplata care le va fi oferită de Mântuitor.
Lucrarea pe care o fac este o dovadă că sunt curați înaintea lui Dumnezeu, iar răsplata lor va fi veșnică. În exemplul dat de ei, nu este nimic de care să-ți fie rușine.



În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares             

Rugăciune

Domnul să fie cu voi!