Mesajul zilei

04/11/2020 - CUNOSCÂND ȘI CREZÂND

Și noi am cunoscut și am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu față de noi. Dumnezeu este dragoste; și cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, și Dumnezeu rămâne in el.

1 Ioan 4.16

Inerția, în viața spirituală poate fi comparată cu un hoț, pentru că jefuiește drepturile pe care fiecare slujitor al lui Dumnezeu le are în Hristos. Prin urmare, cel care este născut în familia Domnului nu numai că trebuie să creadă, ci și să caute să cunoască dragostea pe care i-o dă Tatăl. În acest fel, vei vedea cât de mult poți avea și a bucura de Atotputernicul; El va onora fiecare promisiune pe care ți-a făcut-o. Mai mult, o astfel de persoană va rămâne în El și El va rămâne în ea (1 Ioan 4:12, 13).
Creștinii care nu fac nimic pentru credința lor în Isus, pierd mult. Unul dintre secretele pentru a câștiga, este să îți pui în inimă ceea ce Dumnezeu a dezvăluit prin Cuvântul Său, pentru că dacă nu îți asumi ceea ce El îți spune este ca și cum ai declara că nu recunoști suveranitatea divină asupra vieții tale. Dacă nu primești și  nu pui în practică ceea ce Domnul ți-a dat și te-a învățat, vei pierde marea lucrare, care a fost pregătită, în favoarea ta.
Persoana care se convertește, devine membru al Trupului lui Hristos și, prin urmare, are drepturi și privilegii care nu pot fii neglijate. Când fiul risipitor s-a întors acasă, deși anterior luase decizia teribilă de a ieși în lume cerându-i drepturile; tatăl său a poruncit să-l îmbrace cu haine noi (noi revelații), să le pună un inel pe deget (simbol al autorității familiei ) și să-l încalțe cu pantofi noi. El nu a fost acceptat ca cetățean de „clasa a doua” sau oricine, ci ca un adevărat membru al familiei. Deci, cu noii pantofi, el putea călca peste puterea inamicului. Petrecerea pe care a făcut-o, tatăl fiului risipitor, la întoarcere este un simbol al celor întâmplate în convertirea noastră. Pentru acesta, ca parte a Trupului Domnului, exercită-ți dreptul.
Adevărul este că, Cel Preaînalt, va onora fiecare promisiune pe care a făcut-o, căci cuvintele Sale nu vor trece, în niciun caz (Marcu 13,31). E    l se uită la deciziile luate de tine, pentru a împlini toate determinările tale. Prin urmare, nu  trebuie să fii timid, în a revendica, tot ceea ce dragostea divină, ți-a dăruit. Versetul afirmă că Dumnezeu este dragoste, ceea ce înseamnă că, cu alte cuvinte, El acționează întotdeauna în numele tău.
Astfel, de fiecare dată când împlinești poruncile Domnului, vei vedea că El este alături de tine, lucrând astfel încât hotărârea ta să fie confirmată. Aceasta pentru că El aprobă întotdeauna cuvintele celor care Îl slujesc (Isaia 44.26). Deci, acum, ridică-te și fă ca dragostea lui Dumnezeu să lucreze pentru tine. Apoi, vei vedea că El este în tine, și tu în El. Fă întotdeauna tot ceea ce Atotputernicul îți spune;  ca un adevărat Tată, El îţi vrea  doar binele vieții tale.
 

În Hristos, cu dragoste,
    
R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul să fie cu voi!