Mesajul zilei

05/11/2020 - CE NE ARATĂ DUMNEZEU

…și îi voi arăta tot ce trebuie să sufere pentru Numele Meu."

Faptele Apostolilor 9.16

Saul de Tars era cunoscut ca un prigonitor al bisericii creștine, dar pe drumul spre Damasc, l-a întâlnit pe Domnul Isus și s-a convertit. Aceasta arată că cei care sunt împotriva Evangheliei astăzi, s-ar putea ca mâine să predice Cuvântul divin. El a dovedit în propria piele cât de dureros, și în același timp, profitabil este să suferi pentru dragostea lui Dumnezeu. Fie ca exemplul tău să slujească tuturor slujitorilor Celui Preaînalt, căci diavolul, încercă să închidă gura fiilor lui Dumnezeu.
               În toate generațiile, Trupul lui Hristos a văzut mulți dintre membrii săi devenind martiri. Sângele lor era ca sămânța, pentru că atunci când „a căzut” una , alții au acceptat credința și au continuat lucrarea. Deși suntem pe timp de pace, trebuie să fim atenți, deoarece inamicul nu s-a convertit și nici nu va face acest lucru. El își va folosi unii dintre demonii săi pentru a-i prigoni pe cei care fac lucrarea divină, deoarece modul său de a acționa rămâne același de tot timpul.
Sunt lucruri care noi nu vrem să se întâmple, dar sunt necesare pentru avansarea Mesajului mântuirii. Din acest motiv, cel care a fost ales să le sufere, nu trebuie să se ridice împotriva planurilor divine. Suferința multora va fi singura modalitate de a-i face pe ceilalți să meargă pe drumul cel bun, dar există o certitudine: cei care suferă de dragul Evangheliei vor primi o mare răsplată de la Domnul.
      Isus ne-a informat, destul de clar, că vom fi prigoniți. Acum, dacă există cel care te prigonește, cum nu exista, de asemenea, și acei oameni dispuși să te împiedice? Prin urmare, nu considera anormal dacă apare vreo prigonire împotriva ta, deoarece Scripturile spun că acest lucru este prevăzut pentru toți cei care trăiesc cu evlavie (2 Timotei 3:12). Cu toate acestea, un lucru este sigur: Iadul nu va putea împiedica ca Biserica să avanseze (Matei 16:18).
       Mesajul mântuirii îl îngrozește pe diavol, pentru că, de îndată ce cineva începe să folosească Numele lui Isus, aceleași minuni, care s-au întâmplat în zilele Domnului, au loc din nou. Astfel, mulți se convertesc din căile lor rele. Acesta este motivul pentru care inamicul își ridică supușii pentru a-i prigonii pe cei mântuiți, pe cei care vor să îndeplinească numai porunca divină. Cu toate acestea, vai de cel care face lucrarea lui Satana, va plăti un preț foarte mare.
Deși trăim vremuri pașnice, trebuie să ne pregătim pentru zilele de prigonire care vor veni, astfel încât să nu existe nimeni care să fie revoltat de ceea ce urmează să se întâmple. Lupta poate deveni mai serioasă și mai puternică, părând chiar aproape imposibilă; cu toate acestea, Dumnezeul nostru a promis că nu ne va părăsi și nici nu ne va lăsa niciodată (Deuteronomul 31:8). Fiind alături de Domnul, nu trebuie să ne preocupăm cu ziua de mâine, deoarece puterea Celui Preaînalt ne va ajuta în toate.  

          
           În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares          

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze inimile!