Mesajul zilei

07/11/2020 - DE SUCCES SAU ÎNVINȘI?

Dacă știți aceste lucruri, ferice de voi dacă le faceți.

Ioan 13.17

Pe măsură ce observi mesajul, pe care Cuvântul lui Dumnezeu îl aduce, atitudinea ta față de revelație, îți va demonstra dacă vei avea succes sau vei fii învins. Faptul de a uita intenționat sau de a refuza să-ți asumi ceea ce a fost dezvăluit, arată că inamicul a reușit deja să te înșele. Cei care se străduiesc să îndeplinească porunca divină, în ciuda împotrivirilor, se vor alătura grupului de învingători.
Avraam s-ar fi putut acomoda cu sterilitatea Sării; la urma urmei, el se rugase, dar până în acel moment, Domnul nu i-a vindecat soția. Cu toate acestea, în inima lui, bătea certitudinea că Cel Preaînalt crease femeia pentru a produce rod; apoi, cu hotărâre, el era destul de sigur că Dumnezeul, care îi promisese un fiu, este suficient de puternic ca să-și îndeplinească promisiunea, în ciuda bătrâneții Sării. El nu a slăbit în credință, ci l-a glorificat pe Atotputernic.
David s-ar fi putut întoarce să aibă grijă de turma tatălui său, deoarece regele era gelos pe el și voia să-l omoare cu orice preț. Totuși, având încredere în ceea ce inima lui înțelegea în Cuvântul lui Dumnezeu, a luptat cu puternicul Saul și a învins. Dacă s-ar fi întors la vechea sa viață, nu am fii avut frumosul exemplu pe care ni l-a lăsat din perseverența sa și, nici frumoșii și revelatori, Psalmii, pe care i-a scris.
Același lucru poate fi spus de atâția alți slujitori ai lui Dumnezeu, care nu au devenit eroi ai credinței (Evrei 11) din întâmplare. Chiar și în cele mai rele condiții, ei s-au agățat de ceea ce le poruncise Domnul și nu s-au lăsat influențați de minciuna diavolului. Diferența constă în a crede și a asculta ceea ce spune Atotputernicul. Cei care cunosc Cuvântul divin, învață să lupte și, la fel ca în zilele biblice, din slăbiciune găsesc puterea pentru a învinge.
Imaginați-vă dacă tânăra Maria ar fi spus nu, misiunii pe care Dumnezeu i-a încredințat-o. La vremea în care trăia, dacă o femeie singură ar fii apărut însărcinată, ar fi putut fii ucisă cu pietre. Dar, cu smerenie, ea i-a spus îngerului că acceptă împlinirea a ceea ce spusese Dumnezeu (Luca 1: 30-38). Domnul are nevoie de oameni care Îl iubesc mai mult decât propriile lor vieți, oameni care ar putea intra într-o groapă, pe timpul iernii cu zăpadă și să ucidă un leu (1 Cronici 11,22). Ai putea face asta?
Titlul de erou, martir sau învingător nu va fi dat celui care calculează și concluzionează că timpul nu este potrivit pentru a se supune. Acel care, când vede lupul venind, lasă oile și fuge (Ioan 10:12) nu va fi acceptat în familia divină. Cuvântul declară clar că lașii vor fi lăsați pe dinafară, dar cei drepți vor fi primiți cu laude (Apocalipsa 21: 1-8). În fața oricărui atac al inamicului, alegerea va fi întotdeauna a ta.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares                 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!