Mesajul zilei

08/11/2020 - ÎMPOTRIVA VIEȚII TALE

Ca pasarea care dă buzna în lat, fără să știe că o va costa viată, până ce săgeata îi străpunge ficatul.

Proverbe 7.23

Omul trebuie să aleagă cui îi va servi. Pe de o parte, este ispititorul, proprietarul porții largi, care, cu toate farmecele și ispitele sale, te invită mereu să „te bucuri” de viață; dar la final, te duce la pierzare, zilele tale sunt scurte. Pe de altă parte, există Duhul Domnului, care te avertizează de pericole și îți arată avantajele slujirii lui Dumnezeu și cum să te pregătești pentru viața veșnică (Matei 7.13).
În Proverbe 7.7, Biblia vorbește despre tânărul lipsit de judecată, care reprezintă fiecare persoană care este purtată de orice ispită. Vicleșugurile malefice sunt atât de grave, încât fiecare persoană a binelui, când este vizitată de ele, trebuie să intre imediat în rugăciune. Fiecare ispită, este o lucrare perfectă, pe care imperiul întunericului o lansează pentru a-i prinde pe cei nevoiași, pentru ai duce la abator. Cine îl ascultă pe diavol va plăti un preț ridicat.
Când diavolul încearcă, ajunge la punctul slab al persoanei sau la nevoia sa imediată. El sondează, calculează și pregătește totul astfel încât victima sa să se considere o persoană diferită, care vede un motiv pentru asumarea unei astfel de propuneri. Cu toate acestea, după ce inamicul a făcut ceea ce vrut, persoana înșelată se va simți ca cea mai rea persoană din lume. Cine nu ține seama de avertismentele divine, își va dea seama prea târziu că a acționat ca un nebun.
Nu contează frumusețea adulterei (Proverbe 7.10)! Iosif din Egipt, de exemplu,
i-a spus soției lui Potifar, că soțul ei i-a încredințat aproape totul ce are, cu excepția ei. El a mai afirmat că, dacă ar fi cedat cererii sale de a se culca cu ea, ar fi păcătuit împotriva lui Dumnezeu (Genesa 39: 7-9). Acest gând trebuie să existe în inimile tuturor celor care  judecă corect și, atunci când li se face o invitație pe ascuns sau pe față, trebuie respinsă imediat.
Inamicul a pregătit deja săgeata și o va arunca în viața ta, în cazul în care te pui ca țintă a lui. Apoi, săgeata rea ​​va trece prin ficatul tău, picioarele tale vor fi prinse în lanțuri și vei merge la măcelărie (Proverbe 7.21-23). Acum este momentul să anulezi deciziile proaste, pe care probabil, le-ai luat deja. Domnul are puterea să te elibereze de orice capcană care te-a legat. Deci, ia decizia corectă.
Cineva a spus: că nu putem împiedica ca o pasăre să ne zboare deasupra capului, dar o putem împiedica să-și facă cuib în capul nostru. Dumnezeu se uită în adâncul inimii tale pentru a vedea ce decizie vei lua.
Nu intra pe porta largă, deoarece te va duce la pierzare. Poarta îngustă este deschisă; trecând prin ea și prin calea strânsă, vei ajunge la Domnul. Atunci, de ce să experimentezi ura inamicului, dacă te poți bucura de dragostea lui Dumnezeu?


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vegheze asupra voastră!