Mesajul zilei

11/11/2020 - MOTIV IMPORTANT PENTRU RUGĂCIUNE

Le voi da o inima ca să înțeleagă ca Eu sunt Domnul. Ei vor fi poporul Meu, iar Eu voi fi Dumnezeul lor, dacă se vor întoarce la Mine cu toata inima lor.

Ieremia 24.7

Promisiunea acestui verset are o importanță fundamentală. Trebuie să fie motivul principal al rugăciunii tale, pentru că, fără o inimă pregătită de Domnul, nu Îl vei cunoaște. Acest lucru se datorează faptului că un lucru este ca mintea ta să fie instruită să-L numească Dumnezeu, este alta să-L cunoști așa cum este El, primind ajutor de la El și având-L mereu lângă tine. Doar prin revelație vei putea să faci parte din poporul lui Dumnezeu.
Dumnezeul nostru este Domnul, Atotputernicul, singurul care poate avea acest nume. El este iubitor, credincios și împlinește toate promisiunile Sale. Prin urmare, dacă Îl cunoști, nu te vei împiedica niciodată de obstacolele pe care inamicul ți le pune în față și, în acest fel, vei deveni o persoană care nu se va teme de rău, va câștiga toate luptele și, în cele din urmă, îi va face pe plac Celui Preaînalt în toate; la urma urmei, pentru asta El te-a făcut.
Dumnezeu vrea să-ți dea cetățenia Cerului și, odată cu aceasta, conștient de locul tău în Hristos, vei vedea că viața va fi simplă și plăcută. Avândul pe Domnul ca Dumnezeul tău, nu îți va lipsi nimic. Când vei avea nevoie de refugiu, îl vei găsi în  Hristos; când vei avea nevoie de putere, El va fi puterea ta; atunci când are nevoie de ajutor, chiar înainte de a striga după ajutor, Dumnezeu va acționa în numele tău.
Mulți oameni ar dori să se convertească, să poată umbla pe căile Domnului și să nu se supună dușmanului. Dar, în ciuda eforturilor lor, ei sunt incapabili să stea departe de păcat. Există ceva, de genul unui magnet, care îi atrage spre lucruri greșite. Motivul pentru care nu reușim să ne convertim complet este lipsa unei inimi noi, pregătită de Dumnezeu pentru a rezista și a depăși atacurile diavolului.
Cei care aud ceea ce vorbește Cel Preaînalt și Îl primesc ca Domn al vieții lor, simt imediat o îmbunătățire și, pentru că sunt atenți la Cuvântul Său, primesc o inima nouă. Apoi, ei încep să înțeleagă că gândurile greșite care le ocupau mintea, care le dominau direcțiile și îi conduceau spre plăcerile păcătoase, nu mai puteau fii acceptate.
Bucură-te de ceea ce Tatăl te-a învățat. Începe să îți ghidezi deciziile prin ceea ce spune El și, ca într-o clipire, vei simți că există o forță nouă în tine. Apoi, vei avea o intrare mai fermă înaintea lui Dumnezeu și, în același timp, o poziție mai puternică de a refuza să te mai apleci în fața ispitelor. În acest moment, Domnul îți poate da această inimă nouă.


În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!