Mesajul zilei

16/11/2020 - CURĂȚIREA ÎMPĂRĂȚIEI

Fiul omului va trimite pe îngerii Săi şi ei vor smulge din Împărăţia Lui toate lucrurile, care sunt pricină de păcătuire, şi pe cei ce săvârşesc fărădelegea  şi-i vor arunca în cuptorul aprins; acolo vor fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor.

Matei 13.41,42

Ziua curățirii Împărăției lui Dumnezeu va sosi și nu va da greș. Vai de cel ce se va lăsa ispitit, căci va fi aruncat în cuptorul încins cu foc ! Fără îndoială, nu merită osteneala de a te supune duhului greșelii. Cei ce fac rele sunt singurii responsabili de propria rătăcire, ce este veșnică. Prin acest sfat al Învățătorului, aflăm că oricine dă ascultare diavolului trebuie să se căiască.

Revelația nu lasă nicio urmă de îndoială; așadar, dacă nu vrei să te pierzi, cel mai bine este să cauți iertarea sfântă și sfințirea. Aceasta este o hotărâre pe care numai tu o poți lua. Trebuie să știi tot ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu condamnă și, dacă comiți una dintre aceste fapte nepermise în Scripturi, să fii cu adevărat conștient că, pe lângă iertare, ai nevoie de izbăvirea tuturor slăbiciunilor ce te fac să-ți dorești ceea ce e păcat.

Biblia spune că, atât pentru a fi iertat, cât și pentru a te curăți de orice nelegiuire, singura cale este de a te mărturisi (1 Ioan 1.9). Dacă ți-ai mărturisit păcatul pentru a fi iertat, atunci ai primit această binecuvântare; însă, de încă ai un gând cât de mic că acel lucru rău va fi tolerat sau că, dacă greșești numai o dată, Domnul te va ierta, trebuie să mărturisești asta lui Dumnezeu și să-I ceri să te curețe. Cine gândește astfel se află pe calea rătăcirii.

Păcatul ne afectează în ziua curățirii relelor. Îngerii nu judecă, dar împlinesc ceea ce le este poruncit. Ei nu vor lua niciodată hotărâri proprii, și nici nu vor accepta plânsete sau rugăminți de îndurare; în același timp, nu vor uita de nimeni care este căzut în păcat. Astăzi este ziua de a te împăca cu Adevărul. Tu poți și trebuie să te cureți de tot ceea ce te face să te regăsești în grupul celor nelegiuiți. Dumnezeu este credincios și drept pentru a te ierta acum!

De ce oare să nesocotești viitorul luminos pe care Dumnezeu ți l-a pregătit? Cine greșește știe că a comis o faptă nepermisă ce îl va costa fericirea veșnică. Așadar, acum este momentul cel mai potrivit pentru a-ți dobândi sfințirea desăvârșită. În această clipă, există o luptă duhovnicească ce se dă pe viața ta: pe de o parte, este diavolul, ce persistă cu ideea că Dumnezeu îți înțelege cazul tău; iar pe de alta, se află Duhul lui Dumnezeu, care îți oferă viața.

Hotărârea ta este ceea ce contează! De îți vei deschide inima și îți vei mărturisi păcatul, Dumnezeu îți va da puterea de a te întări în credință. Dar, de vei continua să-ți ascunzi greșeala, vei avea parte de un viitor groaznic. În iad, nu există decât suferință. Așadar, de ce oare să tot amâni? De ce să nu iei hotărârea chiar în această clipă? De vei muri acum, care îți va fi oare destinul veșnic? Acum a venit ceasul mântuirii tale! Fii, așadar, înțelept și primește propunerea Domnului.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!