Mesajul zilei

17/11/2020 - DUMNEZEU ESTE CU CEL CREDINCIOS

Dar Domnul este cu mine ca un viteaz puternic, de aceea prigonitorii mei se vor poticni şi nu vor birui. Se vor umple de ruşine că n-au lucrat cu chibzuinţă; de o veşnică ruşine, care nu se va uita!

Ieremia 20.11

Atitudinea încrezătoare și smerită a prorocului Ieremia trebuie să se regăsească la toți fiii lui Dumnezeu. Aceasta este modalitatea dreaptă de a înfrunta orice atac al vrăjmașului. Având pe Domnul alături, nu va exista lucrare a diavolului care să te surprindă, căci, cu hotărâre și răbdare, îl vei pune pe adversar acolo unde-i este locul, adică sub picioarele tale (Psalmi 18.37,38). Chiar și în situații potrivnice – ca aceea în care prorocul a fost aruncat în temnița cu butuci (Ieremia 20.2,3) –, nu vei înceta de a te bucura de privilegiile tale în Hristos.

Cine știe că Domnul este cu el ca un viteaz puternic nici nu se gândește la alte posibilități. Scopul creștinului trebuie să fie mereu victoria deplină. Chiar dacă atacul celui rău a fost bine pregătit, cu cele mai bune arme ale lui Satana, asta nu înseamnă nimic pentru creștinul adevărat – cel ce este de neclintit înaintea lui Hristos. Biblia spune că orice armă făurită împotriva moștenitorilor lui Dumnezeu va fi fără putere (Isaia 54.17).

Taina este de a-ți pune în inimă Cuvântul Domnului, întărindu-ți credința; astfel, vrăjmașii tăi, oameni sau demoni, nu te vor putea atinge, căci, înainte de a se apropia de tine vor vedea că Cel Atotputernic îți este alături, ca un Scut. Astfel, orice atac rău nu va avea reușită, căci va fi împiedicat. Poți primi tot felul de mesaje cum că sfârșitul îți este aproape și înfrângerea sigură, dar totul nu este decât minciună.

De fiecare dată când iadul își trimite robii pentru a-ți face vreun rău și tu i te opui prin Cuvânt, o întreagă isterie are loc acolo fiindcă planurile rele au dat greș și, neînțelegând cum asta este posibil, o confuzie generală are loc între ei. Așadar, taina este de a urma cu dăruire ceea ce Domnul ți-a spus prin Scripturi. Nu există plan, și nici lucrare pricepută împotriva Dumnezeului nostru.

Același lucru este valabil și pentru oamenii ce încearcă să-ți facă rău. Duhul lui Dumnezeu nefiind cu ei, aceștia nu se poartă cu băgare de seamă și, astfel, cad în propriile lațuri. Cei ce slujesc lui Dumnezeu ies mereu biruitori în orice situație. Așadar, nu nesocoti niciodată ceea ce ți-a fost spus de Cel Preaînalt, căci, astfel vei fi slobozit, cruțat și învățat. Domnul nu va părăsi niciodată pe cei ce se încred în făgăduințele Sale (1 Împăraților 6.13).

Rătăcirea ce stăpânește inima și mintea celor nelegiuiți este fără de sfârșit. Atâta timp cât un om nu se convertește și continuă să umble pe cărările răului va fi mereu neîmplinit. Succesul nu este dobândit decât de cel ce este călăuzit de Duhul lui Dumnezeu. Din nefericire, sunt mulți cei ce se lasă mânați de mândrie, de patimi și alte metehne ale vrăjmașului. Dacă este așa, maărturisește-le acum lui Hristos!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!