Mesajul zilei

18/11/2020 - DOMNUL ESTE CEL CE TE AJUTĂ

Iată, Domnul Dumnezeu Mă ajută: cine Mă va osândi? Într-adevăr, se prefac cu toţii în zdrenţe ca o haină: molia îi va mânca.

Isaia 50.9

Nu da nici cea mai mică atenție celor ce te asupresc, fiindcă sunt folosiți de diavol pentru a-ți lua liniștea. Important este ca Domnul Dumnezeu să te ajute și, atunci, cine oare va reuși în încercarea de a te asupri? Încetul cu încetul, vei vedea cum toți asupritorii tăi vor dispărea, căci orice putere diavolească ce ți se ridică împotrivă este distrusă asemenea unei haine mâncate de molii. De fapt, rămâne veșnic neîntinat numai cel ce face mereu voia sfântă.

Una dintre tainele de a nu fi atacat de cel rău este de a nu da ascultare la ceea ce spune, căci din gură nu-i ies decât minciuni. Vrăjmașul îi încearcă pe fiii lui Dumnezeu prin adulter, necinste, răutate, necazuri în familie, probleme de sănătate etc. Dacă nimic din toate acestea nu funcționează, atunci el pune împotrivă-ți alți oameni, care să răspândescă fără temei zvonuri rele despre tine, pentru a-ți lua pacea și a te avea la mână.

Domnul a făcut numeroase făgăduințe de a ocroti pe robii Săi; de aceea, contează câtuși de puțin problema cu care se confruntă. Dacă creștinul se va îndepărta de Domnul și va da atenție la ceea ce diavolul spune, va cădea în păcat. Diavolul nu vine niciodată să ajute pe cineva, ci numai să fure, să junghie şi să prăpădească (Ioan 10.10a). De ce oare să te lași amăgit de minciunile vrăjmașului, dacă Domnul ți-a făgăduit că-ți va veni în ajutor ?

Oamenii ce te vor ataca nu vor rezista mult timp și vor dispărea cât de repede. Cine se încrede în cel rău face cea mai proastă alegere în viață, căci el este un stăpân rău. Aliatul celui mincinos va afla cât de rău și prefăcut este acesta, căci firea îi este rea, necurată si necinstită. Așadar, nu primi niciodată vreun ”ajutor” ce vine de la vrăjmaș.

Sunt de acord cu lucrările diavolești cei ce se lasă folosiți de Satana pentru a face vreun rău aproapelui. Ori, cine slujește diavolului, este gata de a urma exemplul său care este acela de a nimici viața omului, precum moliile prefac hainele în zdrențe. Mai mult de atât, acest fel de om are în el tot felul de ”găuri” ce nu vor putea fi închise niciodată. Până și cei mai fervenți adepți ai lucrării întunericului sunt asupriți și nimiciți de diavol.

Adevărul este că va dăinui pe vecie numai cel ce face voia sfântă. Acesta va fi plin de Duhul Sfânt și se va bucura de pace și va avea putere să înfrunte toate lucrările vrăjmașului. Nu este lucru mai bun decât să fii rob neprihănirii lui Dumnezeu, căci acest stăpân te răsplătește numai cu bunătate și dragoste.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!