Mesajul zilei

19/11/2020 - MOTIVUL DE A FI FĂCUȚI DE RUȘINE

Căci strigăte de jale se aud din Sion: Cât suntem de prăpădiţi! Cât de jalnic suntem acoperiţi de ruşine! Trebuie să părăsim ţara, căci ne-au surpat locuinţele!

Ieremia 9.19

Sunt oameni care nu au curajul de a aduce mărturie cu privire la ceea ce credința în Hristos poate face pentru cel ce și-o asumă. Mulți, la începutul drumului lor în Hristos, erau fericiți și primeau binecuvântări, dar, acum, nu le mai iese niciun chiot de bucurie de pe buze, ci, dimpotrivă, scot numai strigăte de jale, ce îi fac pe cei în nevoi să nu mai caute pe Domnul. De ce oare se întâmplă asta în mijlocul poporului ce ar trebui să cunoască numai biruința?

Cuvântul nu dă greș, dar oamenii, da. Mulți nu-și dau seama că, ne mai ascultând de ceea ce este scris, se depărtează de Dumnezeu. Unii se cred speciali și, de aceea, Dumnezeu trebuie să le trimită un înger pentru a le spune ceva, sau El o face personal. Ori, tot ceea ce ne atrage atenția în Scripturi este ca o ușă ce ni se deschide !

Lepădându-te de Cuvânt dintr-un motiv anume, te vei îndepărta de lucrarea sfântă și, atunci, se va întâmpla ceea ce a spus Ieremia : vei cunoaște numai lucrarea răului până la nimicire. Fără îndoială, diavolul se află în spatele oricărei lucrări rele din viața ta, dar asta nu s-ar întâmpla dacă nu ai fi renunțat la ceea ce ți-a fost dat. Revelația sfântă – oricât de neînsemnată ar părea – are în ea puterea de a face ceea ce determini prin credință.

Evanghelia este Țara Făgăduită de Domnul celor ce sunt eliberați din temnița păcatului precum în vremurile din vechime, Țara Canaanului a fost Țara Făgăduinței pentru israeliți (Exod 6.4-8). Cine va renunța la calea duhovnicească va fi făcut de rușine. Din nefericire, un număr mare de oameni a luat drumul greșit, neacceptând ca Duhul Sfânt să-i călăuzească în viață, punându-se, astfel, în slujba întunericului, ceea ce îi va face să cunoască numai rușine și suferință.

Dacă vei permite ca vrăjmașul să-ți influențeze puterea de decizie, acesta îți va nărui lucrarea de credință în Dumnezeu. Ceea ce-ți va rămâne nu va fi decât neliniște, înfrângere și multă suferință. Dar nu pentru asta lumina sfântă te-a luminat. Tu ai fost chemat pentru a fi o binecuvântare, un prieten al lui Dumnezeu, cineva care obține victorie după victorie. Însă, dacă ți-a plăcut blestemul, acesta ți-a devenit stăpânul.

Ce oare este de făcut pentru a schimba această situație? Amintește-ți de unde ai căzut, întoarce-te la Domnul și, cu inima deschisă și cu credință, mărturisește-I greșeala. Dumnezeu te va ierta și tu vei putea din nou să fii biruitor cu El. Atâta timp cât omul căzut în păcat nu se va căi cu adevărat și nu se va întoatce în casa Tatălui, viața îi va fi o rușine. Chiar acum, Dumnezeu îți dă prilejul de a te împăca cu El; fă asta, așadar!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!