Mesajul zilei

20/11/2020 - CUM SĂ-ȚI ÎNALȚI CASA

Prin înţelepciune se înalţă o casă şi prin pricepere se întăreşte; prin ştiinţă se umplu cămările ei de toate bunătăţile de preţ şi plăcute.

Proverbele 24.3,4

În versetele de mai sus ni se dau sfaturile despre cum să ne înălțăm casa, care este templul Domnului. Cel dintâi este de a proceda cu înțelepciune, fără de care căminul nu poate fi ridicat. Apoi, avem nevoie de pricepere pentru a-l întări și, în sfârșit, de știință, ce ne va ajuta de să-l umplem cu bunătăți. Astfel, ne vom găsi locul în lumea duhovnicească pentru a ne îndeplini misiunea pe care El ne-a dat-o și vom fi o binecuvântare.

Iacob spune în cartea sa că dacă cuiva îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, și îi va fi dată (Iacob 1.5). Știu că am nevoie de această virtute, fiindcă recunosc că nu o am îndeajuns. Însă, cum îmi propun să construiesc o casă trainică și puternică ce să reziste atacurilor vrăjmașului, nu pot să mă depărtez de ceea ce spune Cuvântul. Potrivit revelației, casa se înalță cu înțelepciune; dacă ar fi existat alt mijloc, acesta ne-ar fi fost arătat.

Priceperea este necesară pentru a întări casa ce a fost ridicată. Nu este de ajuns de a fi reușit să o construiești, ci este nevoie să fie întărită. Mijlocul de a reuși acest lucru este același pe care trebuie să-l folosim pentru a avea înțelepciune: să ne ridicăm glasul în rugăciune. Așadar, fă asta chiar acum, cu credință și hotărâre, căci Domnul nu ne-ar spune nimic dacă nu ar dori să ne dea ceva. Casa ta are nevoie de a fi înălțată și întărită pe Stânca cea veșnică.

Cugetând la Cuvânt, vei reuși să ai știința, care este importantă pentru ca toate cămările casei să se umple de bunătăți de preț și plăcute. Domnul nu lipseşte de niciun bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană (Psalmi 84.11) – și urmează ceea ce este scris în Scripturi. Astfel, nu vei lăsa ca nicio armă făurită de diavol să se atingă de tine (Isaia 54.17).

Ceea ce Dumnezeu îți dă pentru a-ți umple cămările este de mare ajutor, căci, după cum știm, vrăjmașul ne dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită (1 Petru 5.8). Alteori, Satana ne ispitește prin adulter, curvie, necinste, orgoliu, mandrie etc. Însă, dacă îți vei umple casa cu lucruri de preț și plăcute, vei fi cu adevărat o binecuvântare.

Ceea ce Dumnezeu îți dă este prețios și plăcut. Cu aceste arme, vei înfrunta orice atac diavolesc și îl vei birui. Chiar dacă vrăjmașul se străduie din răsputeri pentru a te atinge, rămâi liniștit și de neclintit, căci, astfel, vei avea putere pentru a-i dejuca orice intenție rea. Darurile sfinte aduc plăcere. Atât înțelepciunea, cât și priceperea și știința sunt date celui ce are teamă de Domnul.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!