Mesajul zilei

21/11/2020 - LUCRURILE CE-ȚI PLEACĂ INIMA

Când a îmbătrânit Solomon, nevestele i-au plecat inima spre alţi dumnezei, şi inima nu i-a fost în totul a Domnului, Dumnezeului său, cum fusese inima tatălui său, David.

1 Împăraților 11.4

Dumnezeu a permis ca fiecare bărbat să aibă o singură nevastă, și invers. Cu toate acestea, sunt unii ce consideră necesar să mai aibe una. Astfel, va cauza nebunie în mijlocul lui Israel al lui Dumnezeu – Biserica. Isus a avertizat : vai de omul acela prin care vine prilejul de păcătuire! (Matei 18.7b). Dacă, prin vreo purtare, ai dat prilej de păcătuire cuiva, vei avea de dat socoteală judecății veșnice. În consecință, fii cumpătat și urmează legile pe care Cuvântul ți le dă.

Cel Preaînalt îți permite să câștigi suficient, dar demonul reușește să convingă pe mulți că au nevoie de mai mult. Astfel, pentru a reuși ceea ce vor, nu caută pe Domnul, ci primesc propunerea lui Satana de a se purta greșit. Ori, dacă simți că ai nevoie de mai mult, de ce să nu faci din asta un motiv de rugăciune? Niciodată să nu spui Domnului ce trebuie El să facă! Dimpotrivă, cere Lui să-ți spună ce trebuie să faci și, chiar simțind că anumite lucruri nu-ți fac rău, nu te îndepărta de limitele impuse de Cuvântul sfânt.

În încercarea de a ispiti pe Isus, diavolul I-a arătat toată bogăția lumii și a spus că I-o va da pe toată dacă i se va închina lui (Matei 4.9). Este clar că Domnul nu a fost de acord. Dacă vei spune da propunerii vrăjmașului, asta îți va fi sfârșitul! Diavolul a vrut să amăgească pe Învățător, fiindcă știa că, într-o bună zi, va pierde tot ceea ce a furat de la Adam. Astfel, ceea ce vrăjmașul îți propune va fi numai amăgire. Fii credincios până la capăt, iar răsplata îți va fi pe măsură (Apocalipsa 2.10).

Cine nu vrea să ajungă la capătul zilelor sale în același fel ca Solomon trebuie să păzească poruncile sfinte. Dumnezeu a interzis ca fiii lui Israel să se căsătorească cu femei din afara poporului Său. Solomon, însă, a crezut că interdicția nu era valabilă și pentru el; căci, Dumnezeu l-a făcut cel mai înțelept om (1 Împăraților 3.3-13). Nu este bine să nesocotești niciuna dintre poruncile sfinte, chiar dacă pare a fi cea mai neînsemnată.

Ce fel de om te-a făcut diavolul să crezi că ești? Tu crezi că ești stăpân pe ceea ce faci sau ești robul lui Dumnezeu? Contează câtuși de puțin ceea ce crezi tu că ești ; să știi că, într-o bună zi, vei fi chemat să dai socoteală pentru faptele tale. Ce foloseşte unui om să cucerească toată lumea, dacă îşi pierde sufletul (Marcu 8.36)? Trăiește în așa fel încât Satana să nu reușească să te scoată de pe calea pe care Tatăl a hotărât să mergi.

Dacă Solomon ar fi rămas credincios la ceea ce Domnul a spus tuturor, nu s-ar fi înjosit într-atât încât nevestele să-i plece inima. Cu câte ”neveste” te-ai căsătorit oare? În viața ta, nevestele pot însemna lucruri ce nu corespund poruncii sfinte, dar pe care le-ai primit în inimă. Încă mai este timp să te căiești. Ce-ar fi să te întorci chiar acum pe calea smereniei?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!