Mesajul zilei

25/11/2020 - MĂRTURISIREA CE SCHIMBĂ TOTUL

Amasai, unul din căpitanii de seamă, a fost apucat de Duhul şi a zis: „Suntem cu tine, Davide, şi cu tine, fiul lui Isai! Pace, pace ţie şi pace celor ce te ajută, căci Dumnezeul tău ţi-a ajutat!” Şi David i-a primit şi i-a pus între căpeteniile oştirii.

1 Cronici 12.18

Au fost și vremuri grele prin care David a trecut. Chiar dacă și-a atras ocara poporului lui Dumnezeu când a biruit pe uriașul Goliat (1 Samuel 17), împăratul Saul vroia să-l omoare. Cu toate acestea, Cel Preaînalt a adunat oameni cu frică de El, războinici viteji, care s-au unit cu fiul lui Isai. Primind pe unii din fiii lui Beniamin și Iuda, propriul său norod, împăratul i-a pus la încercare (1 Cronici 12.16,17). Atunci, Duhul lui Dumnezeu s-a pogorât peste Amasai, iar David i-a primit.

Domnul nu părăsește niciodată pe cei ce se încred în Cuvântul Său. În cazul lui David, Dumnezeu a reușit să înmoaie inimile celor ce erau sensibili la glasul Său și, încetul cu încetul, acei viteji s-au alăturat unsului Domnului. Asta ține de lecție pentru cel ce astăzi este chemat de El. De va face precum David, folosind numai armele neprihănirii, Cel Atotputernic va face ca alesul Său să fie urmat de cei ce îl vor ajuta cu adevărat.

Vitejii aduși de Domnul au o caracteristică diferită față de ceilalți războinici: sunt plini de Duhul Domnului înaintea omului lui Dumnezeu. Ceilalți nutresc ură sau alte sentimente rele, dar cei ce sunt trimiși de Domnul vorbesc după cuvintele Sale și, chiar dacă pot lua hotărâri în nume propriu, nu o vor face niciodată. Una dintre dovezile că cineva este robul lui Dumnezeu este că nu-i este frică de ceea ce i se poate întâmpla.

Zilele nu lăsau niciun răgaz celor ce se alăturau lui David. Dimpotrivă, aliații săi puteau plăti cu propria viață. Chiar și azi, demonul ce stăpânea pe Saul își folosește armele pentru a încerca să-i intimideze pe robii Domnului. Nu este nimic mai dezamăgitor pentru un fiu al lui Dumnezeu de a vedea că cei ce spun că-i sunt alături se lasă cuprinși de frică înaintea oricărei amenințări.

Toți vitejii amintiți s-au declarat robi ai lui David. Robii lui Dumnezeu slujesc la rândul lor celui ce are o misiune de la Cel Preaînalt. Ei vor arăta mereu că sunt gata de orice sacrificiu, să sufere orice pagubă și să treacă prin tot felul de lipsuri și suferințe, căci chemarea sfântă le este cea dintâi preocupare.

Robii lui Dumnezeu știu să deosebească pe cel trimis de Tatăl și cel ce ajută ; de aceea, nu vor tremura nicodată în rândurile celui ce i-a ales și trimis. Cei ce caută mai întâi Împărăția lui Dumnezeu vor fi primiți mai întâi de Cel Preaînalt. Analizează-te și vezi dacă și tu ai făcut ceea ce El ți-a spus.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!