Mesajul zilei

28/11/2020 - O PURTARE SPECIALĂ

Cântaţi Domnului o cântare nouă, cântaţi laudele Lui până la marginile pământului, voi, care mergeţi pe mare şi cei ce locuiţi în ea, ostroave şi locuitorii lor!

Isaia 42.10

Când dăm atenție la ceea ce Domnul spune despre noi, ne simțim ocrotiți. Fiind Creatorul nostru, El ne cunoaște posibilitățile și, chiar când luăm vreo atitudine ce nu este pe placul Lui, El continuă să ne arate iubire. Purtarea Domnului față de noi va fi mereu de dragoste, compasiune și bunătate, și nu ne va părăsi, căci suntem creația Sa.

Niciodată să nu nesocotești făgăduințele pe care Tatăl ți le-a făcut, fiindcă dovedesc dorințele și dragostea pe care Cel Atotputernic le are pentru tine. Chiar dacă ai făcut ceva ce nu este pe placul Său, Cel Preaînalt nu va înceta de a te preveni și de a-ți arăta că nu merită osteneala de a-L părăsi, fiindcă vrăjmașul nu vrea decât ca asta să se întâmple pentru a pune stăpânire pe viața ta și a te distruge (1 Petru 5.8). Este important, așadar, de a acorda atenție la ceea ce Dumnezeu îți spune, căci, astfel, vei găsi alinare.

Domnul știe totul despre om, căci, El este cel ce l-a creat din pulberea pământului și cunoaște capacitatea pe care o are pentru a rezista celor mai puternice ispite. Când unul dintre fiii Săi cade în ispită, Tatăl ceresc se întristează, dar, în același timp, Se pune la lucru pentru a-l ajuta să se ridice. Dragostea lui Dumnezeu nădăjduiește ca tu să păzești poruncile pentru a fi posibil să-ți vină în ajutor.

Diavolul știe de stricăciunea pe care frica o cauzează oamenilor și, de aceea, se străduie să ”descrie” un cadru cât mai sumbru posibil. Este important să nu crezi niciodată în ceea ce îți arată în afara Cuvântului, căci e numai minciună. Înțelege că, neurmând sfaturile Domnului, omul trece prin momente grele. Mai mult de atât, a nesocoti Scriptura este fapta cea mai prostească pe care cineva o poate face (Pv 19.16).

Tatăl nostru nu ar înceta niciodată să ne iubească. Oricât am greși, El va folosi toată îndurarea pentru a ne arăta că, departe de brațele Sale, vom avea parte numai de ura vrăjmașului. Domnul este milostiv, blând și gata de a ierta pe cel ce își pune încrederea în cuvintele Sale (Psalmi 78.38). Așadar, asta este scăparea: să te încrezi în ceea ce Dumnezeu te face să înțelegi prin Scripturi.

Suntem iubiți de Domnul și El ne spune că ne-a ales (Ioan 15.16). Atunci, de ce oare am mai avea nevoie dacă am fost aleși de Cel ce este desăvârșit ? Astfel, putem sta liniștiți, căci, în niciun caz, Tatăl nu ne va părăsi. Chiar dacă ai mers prea departe cu neascultarea ta, întoarce-te la El chiar acum. Să știi că la fiecare pas pe care-l faci spre Cel Preaînalt, El va face la rândul Său alți pași pentru a-ți veni în întâmpinare, iar asta se întâmplă chiar acum.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!