Mesajul zilei

30/11/2020 - AȘEZAȚI ÎMPREUNĂ CU CEI MARI

El ridică pe sărac din ţărână, înalţă pe cel lipsit din gunoi, ca să-i facă să şadă împreună cu cei mari: cu mai-marii poporului Său.

Psalmi 113.7,8

Ceea ce Domnul făgăduiește să facă pentru noi este pur și simplu de necrezut. Asta arată că El este un Tată adevărat, fiindcă, de suntem mici, sau ne aflăm într-un loc sărăcăcios, El nu ne părăsește... Este de ajuns să recunoaștem planul Lui și să-l primim, pentru ca El să ne ridice și să ne facă să ședem lângă cei mai mari fii dintre oameni, mai-marii poporului.

Dacă viața nu-ți este plăcută și te consideri fără soartă, părăsit de toate și de toți, trebuie să începi să gândești diferit. Poate azi te găsești în cea mai proastă situație, dar, de vei crede în ceea ce Domnul spune, mâine, într-un viitor apropiat, vei putea fi admirat de mulți. Ceea ce Dumnezeu făgăduiește să facă pentru cel ce se încrede în El este minunat.

Nu este loc mai decăzut decât să te afli în gunoi, ca o cârpă de care societatea se debarasează, un om considerat a fi o scursură. Însă, chiar și în cel mai grea umilință, dacă te vei încrede în cuvintele lui Dumnezeu, vei fi așezat în scurt timp împreună cu mai-marii poporului. Așadar, nu înceta de a crede în ceea ce Domnul îți vorbește, căci El va face asta dacă crezi în El.

Fii mereu atent, căci vrăjmașul îți va arăta mulți oameni care, după el, au crezut în Domnul și nu au fost auziți. Însă, Tatăl ceresc nu ar înceta niciodată de a îndeplini toate făgăduințele Sale. Exemplele pe care diavolul ți le dă nu vor rezista la nicio probă. Adevărul este că sunt oameni ce pretind a fi robi ai lui Dumnezeu, însă, cum El vede în inimi știe de ce nu poate să le vină în ajutor.

David a spus că, a fost tânăr și a îmbătrânit, dar n-a văzut pe cel neprihănit părăsit de Dumnezeul cel veșnic (Psalmi 37.25). Nu este de ajuns să fii religios, smerit și dăruit credinței; dacă Tatăl dă cuiva o misiune, dar acesta nu o îndeplinește, el dovedește că nu iubește cu adevărat pe Cel Preaînalt. Ori, cei ce nu iubesc pe Domnul nu pot fi iubiți de El (Ioan 14.21). Aceasta explică de ce mulți oameni nu sunt ajutați în nevoi.

Lucrul cel mai nesăbuit pe care cineva îl poate face este de a nesocoti porunca sfântă. Însărcinându-ne cu o misiune, Domnul a pregătit tot ce este necesar pentru ca acea lucrare să fie realizată. Așadar, cei ce se încred în Dumnezeu și Îi păzesc poruncile vor vedea că au făcut în așa fel încât El să poată realiza ceea ce a făgăduit.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă umple inimile cu bucuria Sa!