Mesajul zilei

02/12/2020 - VESTEA LUI ISUS CĂTRE PAVEL

În noaptea următoare, Domnul S-a arătat lui Pavel şi i-a zis: „Îndrăzneşte, Pavele, căci, după cum ai mărturisit despre Mine în Ierusalim, tot aşa trebuie să mărturiseşti şi în Roma”

Faptele Apostolilor 23.11

Pentru a propovădui Evanghelia, trebuie să luptăm numai cu armele neprihănirii. Altfel, cei rătăciți nu vor avea prilejul de a auzi vestirea mântuirii. Nu putem lăsa ca cel rău să ne mânie și să lucrăm în afara planului sfânt. De aceea, să nu ceri niciodată moartea celor ce se opun propovăduirii Adevărului, căci Domnul vrea ca toată lumea să-I cunoască voia.

Cel Preaînalt nu vrea ca să ne folosim de trucuri, înșelăciuni sau alte scorniri pentru a-i duce pe cei rătăciți la mântuire, fiindcă, de ne vom folosi de asemenea lucruri, lucrarea ne va fi în zadar. Mijloacele pe care El ni le dă sunt cele amintite în Scripturi. Oamenii ce fac ceea ce numesc lucrarea lui Dumnezeu într-un mod opus Bibliei, își pierd vremea și nu au parte de ocrotirea sfântă.

Suntem împuterniciți să aducem mereu viața, și niciodată moartea. Dacă lucrarea cuiva este făcută necinstit și nedrept, atunci acest cineva va fi nesocotit lucrarea sfântă, lăsându-se înșelat de același duh ce face ca tot felul de înfruntări să se ridice împotriva Vestirii mântuirii. Evanghelia nu va spori prin folosirea focului rău. Cei ce nu respectă legea Bibliei nu văd și nu vor vedea niciodată pe Domnul.

În realizarea lucrării Sale, Tatăl nu va nimici viețile celor ce se opun Adevărului; căci, dacă ar face-o, asta ar însemna că El S-a schimbat, iar asta nu se va întâmpla niciodată (Evrei 13.8). Numai dragostea poate învinge ura, numai adevărul va învinge minciuna, iar lumina va distruge întunericul. Modul de lucru al Celui Preaînalt nu se va asemui niciodată cu cel al demonului. Adevărul este că va fi nevoie ca mulți să-și piardă încă viața pentru ca alții să fie mântuiți.

Trebuie mereu să profităm de orice prilej ce ni se ivește și, în același timp, să rămânem încrezători înaintea oricărei prigoniri și să nu irosim momentul potrivit de a duce Lumina celor oropsiți. Domnul ne iubește și vrea să mântuiască până și pe cei mai fervenți potrivnici ai Adevărului; de aceea, El nu îi va nimici în niciun chip.

Misiunea noastră este de a propovădui Vestirea mântuirii. Dacă, pentru a o face posibilă, trebuie să treci prin momente grele, să nu cazi în ispita de a încerca să rezolvi lucrurile de la sine putere, și nici să nu te folosești de mijloace necinstite pentru a înfrunta vreo problemă. Taina este de a avea curaj pentru a vorbi despre Isus atât în Ierusalim, cât și în Roma. Până la urmă, puterea sfântă ți-a fost dată pentru a realiza lucrarea în același mod în care o făcea Isus (Ioan 14.12).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!