Mesajul zilei

03/12/2020 - LUCRUL CE TREBUIE CĂUTAT

Cum puteţi crede voi, care umblaţi după slava pe care v-o daţi unii altora şi nu căutaţi slava care vine de la singurul Dumnezeu?

Ioan 5.44

Omul nu va reuși să creadă în Dumnezeu dacă nu are onoarea ce vine de la Domnul, care este dată de Tatăl celor ce Îl onorează (1 Samuel 2.30b). Aceasta nu este posibil dacă omul nu-I păzește poruncile, dacă trăiește după voia vrăjmașului, dacă nu se închină și nu-și are drept scop lucrarea sfântă (Psalmi 111.10). Creștinul ce nu este interesat în răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu, și nici nu-i pasă de soarta păcătoșilor, nu va fi onorat.

Mulți sunt cei ce au mărturisit că nu îndeplinesc condițiile de a crede. Unii se străduiesc, iar alții petrec ore întregi rugându-se pentru ca vindecarea să aibă loc, dar, în adâncul inimii lor, știu că nimic nu se va întâmpla. Dacă ar da ascultare la ceea ce le este arătat, ar vedea cum mâna sfântă lucrează pentru ei. Nu există magie în credință, și nici vreo părtinire, căci, ceea ce omul seamănă, aceea va și secera (Galateni 6.7b). Domnul nu poate lucra în noi decât potrivit revelației Cuvântului Său.

Primul lucru de făcut pentru a crede este de a pune afară din inimă orice nesupunere și dorință greșită ce împiedică comuniunea cu Cel Preaînalt. Tot ceea ce se opune planurilor Sale trebuie îndepărtat din toate puterile. O simplă preocupare poate face ca fiul lui Dumnezeu să închidă ușa lucrării sfinte și să nu înțeleagă sfaturile ce l-ar ajuta să creadă.

Niciunul dintre cei ce primesc facultatea de a crede nu este special. Ei se deosebesc de noi datorită atenției date la ceea ce le este propovăduit și, de aceea, biruiesc forțele răului. Fără îndoială, pot afirma că tot ceea ce te îndepărtează de planul sfânt vine de la diavol. Satana însuși a fost cel ce a făcut pe Petru să înfrunte pe Învățător (Marcu 8.27-33); tot el este cel care ți se strecoară în inimă pentru a te despărți de Dumnezeu.

Este important să fii pregătit pentru a nu te lăsa amăgit de om și să nu primești orice laudă. Astfel, când cineva îți va spune cât de special ești, că dacă nu ai fi fost tu, lumea s-ar fi sfârșit, atunci, în același timp, să-i răspunzi că tu ai fost folosit de Domnul. Niciodată să nu-ți dorești slava, ce nu revine decât lui Dumnezeu. Trebuie să știi că, aducând slava Lui, onorându-L, atunci vei fi demn de a crede. De fapt, fără El, nimic nu s-ar fi făcut (Ioan 1.3).

Străduie-te să cauți și să găsești onoarea ce vine de la Dumnezeu. Când vei fi folosit, dă de îndată Domnului ceea ce I se cuvine : slava Lui. Niciodată să nu îngădui inimii să se complacă în laude, căci, de asta se va întâmpla, nu vei putea crede că mâna sfântă va lucra pentru tine, iar vrăjmașul te va nimici. Dacă, într-o bună zi, vei simți dorința de a te atinge de slava lui Dumnezeu, atunci să știi că această simțire vine de la diavol.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!