Mesajul zilei

04/12/2020 - VIAȚA VEȘNICĂ ESTE PENTRU TINE

Voia Tatălui meu este ca oricine vede pe Fiul şi crede în El să aibă viaţa veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua de apoi.

Ioan 6.40

Biblia nu ne lasă nedeslușiți, și nici fără cunoaștere. Tot ceea ce a fost scris în Cuvânt este pentru a cunoaște voia sfântă. În versetul citat, Domnul Isus spune clar care este scopul Tatălui pentru noi : acela de a vedea pe Hristos și a crede în El, pentru a avea viața veșnică și a fi înviat de El în Ziua de apoi. Așadar, cine va urma acești pași va avea reușită aici pe pământ, iar după moarte, va trăi cu Învățătorul în veci de veci.

A vedea pe Fiul lui Dumnezeu este ceva special, dobândirea unei viziuni duhovnicești a Creatorului, cât și a legilor Sale. Când asta are loc, devii atât de pătruns de prezența Lui încât este ca și cum L-ai vedea trupește. Atunci, te bucuri, Cuvântul devine viu și, în același timp, știi că a fost Dumnezeu cel ce te-a vizitat. Astfel, tot ceea ce te necăjea sau, în ochii tăi, părea a fi peste puterile tale, începe să se supună autorității tale.

Numai prin mijlocirea revelațiilor putem crede în Isus, așa cum făceau oamenii din vremurile biblice. Această credință nu este o acceptare mintală, în care suntem de acord că El este Adevărul, că poate vindeca pe cei suferinzi sau face orice lucrare, dacă așa Îi este voia. Adevărata credință te face să vezi invizibilul, să auzi ceea ce nu se poate auzi și să dobândești aceeași credință ca cea a Domnului. Dumnezeu vrea asta pentru tine!

Aceasta este încrederea ce ne face să reușim aceleași minuni ce erau realizate de Învățător în vremea apostoliei Sale pământești. Astfel, oamenii se izbăvesc cu totul de forțele întunericului, încetează de a păcătui, de a face crime sau alte greșeli diavolești, și încep să trăiască în mod plăcut Domnului. Cel Preaînalt vrea să ai acest fel de înțelegere, altfel, El nu te-ar putea folosi după cum I-ar plăcea.

Scopul de a crede în Isus este de a avea viața veșnică. Însă, înainte ca asta să se poată întâmpla, Dumnezeu vrea să folosească pe cei ce cred în El în același fel în care folosea pe Hristos și apostolii Săi. Credința în Isus face posibil să ne însușim tot ceea ce ne-a fost pregătit și revelat de Domnul. Credința în Fiul lui Dumnezeu ne face să ne asumăm locul și să ne bucurăm de drepturile pe care le avem în El.

Apoi, lucrul cel mai bun este de a ști că Domnul Isus ne va învia în Ziua de apoi. Cu această afirmație a Fiului lui Dumnezeu, putem fi siguri că El nu va da greș. Cei ce au venit să-și găsească somnul în Domnul se vor trezi prin glasul plăcut și răsunător al Mântuitorului, chemându-i să se întoarcă la viață, căci vremea de a primi răsplata va fi sosit.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!