Mesajul zilei

06/12/2020 - TREI AFIRMAȚII IMPORTANTE

Eu Îl cunosc, căci vin de la El şi El M-a trimis.

Ioan 7.29

Mare este nemulțumirea multor oameni ce se consideră fii ai lui Dumnezeu. Aceștia trăiesc nefericiți din cauză că nu urmează îndeaproape ceea ce Domnul le spune în Cuvântul Său. Pe de altă parte, sunt unii ce doresc să fie binecuvântați, dar, când se roagă, nu reușesc să primească răspunsul dorit. Fără îndoială, cel mai bun lucru de făcut este de a sluji Domnului din toată inima și din toate puterile, iar când te rogi, să nu lași nici urmă de îndoială să ți se strecoare în inimă.

Iudeii au făcut din credință cauză națională și, de aceea, nu reușeau să obțină ceea ce i-ar fi ajutat. Alteori, căindu-se, se întorceau la făgăduințele Domnului și, atunci, erau ajutați. Apoi, reveneau la gândirea personală și, din nou, întâmpinau probleme cu vrăjmașul. Astăzi, asta se întâmplă cu mulți oameni ce nu caută slava Domnului, ci numai beneficiile pe care El le poate aduce.

Spunând că cunoaște pe Cel Preaînalt, Isus învăța principala condiție de a trăi potrivit voinței sfinte. Este posibil să cunoști pe Domnul numai prin mijlocirea Cuvântului Său. Prin revelația a ceea ce este scris, aflăm ceea ce putem considera a fi ” portretul lui Dumnezeu” și, aplicând ceea ce am învățat, ne întipărim această imagine sfântă în inima noastră. Astfel, putem mărturisi că L-am cunoscut cu adevărat.

Mulți susțin că sunt în Dumnezeu, dar cine spune că este în Domnul și face rău sau are inima stăpânită de vreo patimă aparține diavolului. Dacă ascunzi ceva în tine, ceva despre care nimeni nu poate afla, dacă în adâncul inimii nutrești dorințe necurate sau ai planuri secrete ce sunt condamnate de Cuvânt, atunci trebuie să știi că Dumnezeu nu se află în tine. Pentru a se întoarce la El, căiește-te, încetează de a greși și teme-te de El.

Acest subiect este foarte serios și important. Dacă nu poți afirma că ești cu adevărat în Dumnezeu, du-te imediat înaintea Domnului în rugăciune, cere-I iertare și, astfel, te vei izbăvi de orice atac al celui rău. Tatăl este gata de a te ierta și de a-ți schimba viața; însă, trebuie să vrei și să te strădui să scapi de slăbiciunile tale. De ce oare să nu te închini acum înaintea Domnului și să-ți ceri iertarea și curățirea păcatelor?

Isus a spus că a fost trimis de Dumnezeu. Cine are această certitudine, se află în siguranță în mâinile Domnului, căci El se îngrijește de toți cei ce își îndeplinesc cu bucurie și credință misiunea ce le-a fost destinată. Ceea ce Isus a spus este ceea ce El vrea să se întâmple cu toți cei ce fac parte din Trupul Său – Biserica. Primind această binecuvântare, vei vedea că totul îți va fi posibil. Ce ar fi să-ți pui asta drept țel și să te strădui să-l atingi?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!