Mesajul zilei

08/12/2020 - CERTITUDINEA DE A CREDE ÎN ISUS

Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura.

Ioan 7.38

Modul în care trăim arată dacă credem sau nu în Domnul Isus. A crede în Fiul lui Dumnezeu este ceea ce ne deosebește de ceilalți oameni. Cei ce au credință în Hristos o dovedesc prin modul în care trăiesc, căci sunt mereu bucuroși, dispuși și gata de a folosi puterea Celui Preaînalt pentru cei în suferință. Astfel, sunt folosiți de Tatăl pentru a mântui pe cei rătăciți, pentru a scoate draci și vindeca pe cei suferinzi. Acești oameni sunt numiți trimișii lui Dumnezeu.

Domnul nu este părtinitor față de niciunul dintre ai Săi, dar omul se deosebește prin modul în care păzește Cuvântul sfânt. Ori, cine caută onoarea celuilalt, și nu pe cea a lui Dumnezeu, nu are posibilitatea de a crede în Cel Atotputernic. Oamenii ce fac din voia sfântă rațiunea de a trăi primesc virtutea de a crede în Mântuitor și, astfel, fără a da atenție puterii iadului, biruiesc orice atac al vrăjmașului.

Lucrul cel mai important ce poate avea loc în viața cuiva este de a auzi Buna Vestire despre ceea ce a fost făcut pe crucea de pe Calvar, căci propovăduirea Evangheliei dă tuturor prilejul de a crede în Hristos. Dând atenție la ceea ce îi este spus, omul dobândește capacitatea de a folosi Numele lui Isus împotriva răului ce îl atacă și, în același timp, determinând ceva, reușește să creadă că acel lucru îi va fi realizat.

Dimpotrivă, cei ce nu primesc ceea ce Cuvântul sfânt le spune nu reușesc să creadă în faptul că se pot elibera de armele pregătite de iad pentru a-i birui. Crezând în mesajul învierii, omul iese din împărăția întunericului și intră în Împărăția luminii. Așadar, acesta are în sine confirmarea că face parte din família sfântă și, cu mărturia Duhului Sfânt, reușește să întoarcă cele mai grele probleme.

Faptul care arată că cineva crede în Isus este că râuri de apă vie vor curge din inima sa. De aceea, a sta de vorbă cu cel ce este în Domnul este ceva plăcut și important, căci robii lui Dumnezeu au mereu un cuvânt bun pentru momentele cele mai dificile, și care ne întărește pentru a lupta și birui. Însă, oamenii religioși, deschizându-și gura, cauzează mai mult rău decât bine.

În sfârșit, merită să amintim Cuvântul Domnului: Cine va crede (în Evanghelie) şi se va boteza va fi mântuit (Marcu 16.16a). Așadar, nu este de ajuns să fii membrul celei mai bune biserici din oraș, de a fi cult, dăruit și plăcut pastorului. Ceea ce contează este dacă tu crezi în Buna Vestire, în ceea ce se spune acolo despre Isus. Dacă din inima ta nu curg râuri de apă vie, atunci trebuie să treci prin tot procesul de convertire.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze inimile!